levantinismo

Va haver representació de tots els estaments que conformen el club en un acte que va homenatjar als herois de l’ascens a Primera Divisió i a la totalitat de les diferents seccions esportives que concedeixen una identitat particular a la societat granota. La vetlada, que es va desenvolupar en el marc de l’hípica, en ple centre de València, va servir per a ratificar l’estat d’efervescència que embarga a un club que com va advertir Muñiz, en la seua al·locució, ha tornat a l’univers de l’èlit “per a quedar-se”. Els quatre capitans de la plantilla blaugrana concitaren l’atenció per qüestions més que evidents, però l’ambaixada levantinista era molt més extensa.

El rastre del Llevant Femení, de l’Atlètic Llevant, del Futbol-Platja, de l’Alce Futbol Sala, o Llevant Marni era perceptible. Al voltant dels equips que defensen l’escut de la societat granota en diferents competicions nacionals i en diferents disciplines gravitaven els peñistes, un elemente fonamental en la vida de la institució d’Orriols. Hi havia membres de les penyes més significatives. Potser la nit va mostrar la versió més poliesportiva d’una entitat en fase d’expansió en els últims temps com demostra el registre històric que marquen els més de 20.000 abonats per a l’exercici 2017-2018. Miguel Barrachina i Quico Català van ser els encarregats d’inaugurar una vetlada que va destil·lar llevantinisme.

El president de la Delegació de Penyes i el màxim mandatari del club van exercir d’amfitrions i van oferir les primeres consignes en clau levantinista. Quico va recalcar en el seu missatge l’excel·lent treball que ve efectuant la Delegació de Penyes. La silueta de la Copa de la República, conquistada al juliol de 1937, i la Copa de Campions de Segona Divisió del curs 2016-2017 realçaven el contingut d’una nit extremadament significativa. Els dos trofeus concitaren les mirades dels més curiosos. Es tracta de dos preuats béns que il·lustren una porció de la història centenària de la societat llevantina. L’acte va concloure al caient de la mitjanit amb un lliurament de premis que va reconèixer l’esforç de les seccions del club així com la immaculada trajectòria del bloc conduït per Muñiz durant la temporada passada. En definitiva, una festa del llevantinisme.