Livermore
Escenario de Les Arts durante la Ópera Tosca.

(EFE).- El Palau de Les Arts ha estrenat una producció de l’òpera «Tosca«, de Puccini, plantejada per Davide Livermore, director d’escena d’aquesta obra, com un plànol seqüencia sobre el poder temporal de l’Església.

Livermore, que el passat mes de desembre va dimitir com a intendent i director artístic del Palau de Les Arts davant les traves del Consell a la seua gestió i per no deixar-li compatibilitzar el seu càrrec amb l’adreça d’escena, torna ara a València com a responsable d’aquesta producció.

«Tosca» és una de les obres més conegudes i representades del repertori operístic internacional, en les quals el seu compositor conjumina la tràgica història de la cantant Floria Tosca i el pintor Mario Cavaradossi amb temàtiques com la política, passió, revolució i gelosia.

La soprano Lianna Haroutounian (Tosca), el tenor Alfred Kim (Cavaradossi) i els barítons Claudio Segura i Gevorg Hakobyan, que alternen el paper de Scarpia en les sis funcions, conformen l’elenc protagonista, sota la direcció musical de Nicola Luisotti, han informat fonts de l’auditori.

En la seua adaptació per al Teatre Carlo Felice de Gènova i representada ara en el Palau de Les Arts, Livermore, també autor de l’escenografia i la il·luminació de l’espectacle, ha reflexionat sobre el poder temporal de l’Església en una producció ambientada l’any 1800.

Les Arts celebra els ‘European Opera Days’ amb huit dies d’activitats gratuïtes