Arts

El Palau de les Arts inaugura divendres, 27 de setembre, la temporada 2019-2020 amb l’estrena a la Sala Principal de ‘Le nozze di Figaro’, de Mozart. El director artístic de les Arts, Jesús Iglesias Noriega, ha presentat en conferència de premsa aquest muntatge acompanyat del seu director musical, el britànic Christopher Moulds, així com d’Emilio Sagi, artífex de la posada en escena.

“Mozart és un compositor imprescindible per a qualsevol teatre amb vocació internacional i així serà a les Arts a partir d’aquesta temporada, en la qual ja podrem escoltar un títol inèdit per al nostre públic, com és ‘La finta giardiniera’, el pròxim mes de novembre”, ha assenyalat Iglesias Noriega.

“I també és un autor indispensable dins del nostre compromís amb la formació de nous públics. Per això, ‘Le nozze di Figaro’ és un dels títols que les Arts ha programat amb preus populars, entre 18 i 60 euros, però amb el mateix nivell artístic que la resta de les propostes de la temporada”, ha assenyalat.

‘Le nozze di Figaro’

‘Le nozze di Figaro’ és una òpera bufa en quatre actes amb llibret en italià de Lorenzo Da Ponte, que es va basar en l’obra de Pierre Augustin Caron de Beaumarchais, ‘Le mariage de Figaro’.

Amb aquest títol comença l’anomenada trilogia Mozart-Da Ponte, que sorgeix com a fruit de la col·laboració del compositor de Salzburg amb el reeixit llibretista de Treviso, Lorenzo Da Ponte, i a la qual pertanyen ‘Don Giovanni’ i ‘Così fan tutte’.

Ambientada en la segona meitat del segle XVIII, a la residència d’un noble espanyol als camps de Sevilla, ‘Le nozze di Figaro’ escenifica el conflicte moral entorn del dret feudal de pernada. De fons, un fresc de la vida quotidiana en què evolucionen els serfs, els burgesos i els senyors al so de la burla final a les lleis arcaiques de què encara gaudeixen els senyors.

L’obra està considerada un cant en pro d’un nou ordre social en què el do de la intel·ligència res deu als diners i el bressol, i el valor de les classes fabrils es contraposa a la inoperància frívola de les classes dominants i passives. Es va estrenar l’1 de maig de 1786 a Viena, a tres anys de l’esclat de la Revolució Francesa.

‘Le nozze di Figaro’ es representarà a les Arts el 27 i el 29 de setembre, així com els dies 2, 4 i 6 d’octubre a la Sala Principal.