benidorm

La demolició de dues grans torres residencials en Punta Llisera (Benidorm) sembla imminent. Després de ser desestimats els recursos presentats per la Generalitat i la promotora de l’edifici contra la fallada del Tribunal Superior de Justícia valencià, que ordenava l’execució d’una sentència de juliol de 2012 que va anul·lar els permisos als edificis, el govern valencià haurà de fer front a l’enderrocament de dos gratacels de 22 plantes cadascun.

I no li eixirà barat: el TSJV obliga a la Generalitat a compensar als propietaris dels 168 apartaments amb un import aproximat de 100 milions d’euros. Aquesta sanció obligarà a la Conselleria d’Hisenda, que ja ha enterrat el destral de guerra, a realitzar una modificació de crèdit en els pressupostos de 2019 per a poder fer-li front.

En el focus de les queixes del president Ximo Puig estan “els despropòsits i actuacions irracionals” permesos pels anteriors governs del PP, encara que Puig va més enllà i apunta a la portaveu del partit de l’oposició, Isabel Bonig. No cal oblidar que ambdues promocions d’habitatges van ser autoritzades per la Generalitat l’any 2005, sota el govern autonòmic del popular Francisco Camps.

benidorm
Alguns dels gratacels en primera linea de platja de Benidorm.

Sengles edificis van ser alçats en primera línia de costa i els seus apartaments es troben habitats des de fa anys, però es troben fora d’ordenació des que en 2012 va anul·lar la seua llicència per vulnerar la llei de costes. En el moment de la seua adquisició, el seu preu de mercat oscil·lava entre els 400.000 i els 700.000 euros, segons apunta el diari El País. En aquest sentit, la Generalitat haurà de retribuir als propietaris amb un 20% més de l’import que els van costar els seus immobles.

A partir d’aquest moment, la Generalitat té dos mesos i mig per a presentar el projecte de demolició de les torres, així com la previsió pressupostària del seu import total.