L’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) ha organitzat esta setmana a Sagunt la Jornada “Cruce de Corredores”, una trobada de manera conjunta amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), al qual han assistit més de 150 empresaris.

L’objectiu d’esta jornada ha sigut ressaltar la importància de la connexió del Corredor Mediterrani i el Cantàbric-Mediterrani, i els beneficis que comporta aquesta unió en termes socials, econòmics i de cohesió territorial.

La cita ha començat amb una benvinguda als assistents per part de Vicente Boluda, president d’AVE, que ha destacat que “les infraestructures que són un element clau en el desenvolupament social i econòmic dels territoris i en la cohesió d’aquests, no tenen per què necessàriament passar pel centre d’Espanya”.

Vicente Boluda, president AVE.

Salvador Navarro, president de la CEV, ha afirmat que els dos Corredors “generaran major activitat econòmica, és a dir, més empreses, més ocupació, major integració d’Espanya amb Europa, més competitivitat i major cohesió”, ha afegit.

En paraules de Ricardo Barkala, president de l’Autoritat Portuària de Bilbao, “l’aportació dels corredors ferroviaris definits per la Unió Europea, i perfectament integrats en el conjunt de la cadena logística, en termes mediambientals, econòmics i socials és enorme”.

Héctor López, director de la planta de Sagunt d’ArcelorMittal, ha destacat que “el corredor Cantàbric i el corredor Mediterrani, per diferents motius cadascun, milloraran clarament la competitivitat de la factoria d’Arcelormittal a Sagunt”.

Gran Acte Empresarial en defensa del Corredor Mediterrani

El pròxim 28 de novembre a Elx (IFA) tindrà lloc un Gran Acte Empresarial, com els que van tenir lloc en 2017 a Madrid i en 2018 a Barcelona en el qual s’espera congregar a empresaris i representants de la societat civil espanyola en defensa del Corredor Mediterrani.