El lago de los cisnes

El Ballet Nacional Rus, companyia de referència mundial dirigida per Serguey Radchenko presenta un dels grans títols de P. I. Tchaikovsky ‘El Llac dels Cignes’, amb un cos de ball de 45 ballarins i virtuosos solistas

Estrenat tal com ho coneixem en l’actualitat en 1895 en el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, ‘El llac dels cignes’ és el ballet per excel·lència del repertori clàssic. L’obra transcorre entre l’amor i la màgia, enllaçant en els seus quadres l’eterna lluita del ben i del mal. En ella, el bruixot Von Rothbart enganya al príncep Sigfrido perquè es case amb la seua filla Odile en lloc d’amb la seua estimada Odette, jove convertida en cigne pel malvat bruixot i l’embruixament del qual només pot trencar-se si troba l’amor vertader.

El Ballet Nacional Rus es funda en 1989, quan el llegendari solista del Teatre Bolshoi de Moscou, Sergei Radchenko intenta realitzar la seua visió d’una companyia que reunira els elements més clàssics de les grans companyies de Ballet Kirov i Bolshoi en una nova companyia de ballet independent dins del marc del ballet clàssic rus. Els principals ballarins de tota Rússia forgen sota direcció de Radchenko una emocionant companyia posant en escena noves produccions de clàssics atemporals com Giselle, El Quixot, Paquita i Carmen. Des dels seus inicis, el Ballet Nacional Rus ha completat nombroses gires per Europa, amb extraordinàries recepcions a Itàlia, França, Espanya, Alemanya i els Països Baixos, a més de Regne Unit, incloent nombroses representacions en el famós Coliseu de Londres.