El primer ensayo clínico con humanos de la vacuna contra el coronavirus comienza en España
Un voluntario recibe una dosis de una vacuna contra el coronavirus durante el ensayo clínico. EFE

La campanya de vacunació contra el coronavirus que va començar el passat 27 de desembre conclou la seua primera etapa. Dilluns que ve ja estaran immunitzats tots els residents i treballadors de centres de majors de la Comunitat Valenciana. A espera de la segona dosi, el pròxim pas és la vacunació del personal sanitari d’Atenció Primària, que començarà el pròxim dia 11.

Aquest dilluns, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha valorat en una reunió d’avaluació que la campanya compleix el ritme marcat.  Pese a l’aturada deguda al problema logístic de la setmana passada, el pla de vacunació avança “tal com estava previst”.

Així mateix, Barceló ha anunciat que, entre el dilluns i el dimarts de la setmana que ve, s’administrarà la vacuna als sanitaris d’Atenció Primària. La vacuna de Moderna serà la que se subministrarà al personal sanitari. De moment, l’autorització d’aquesta vacuna encara està pendent. No obstant això, Barceló a afirmat que, quan s’autoritze, es distribuirà i es procedirà a vacunar als sanitaris.

Vacunació en les residències

La consellera de Sanitat ha confirmat que l’administració de la segona dosi en les residències tindrà lloc a partir del 21 de gener. Barceló ha comunicat que les 30.000 noves dosis de vacunes de Pfizer per a residències han arribat “puntualment”. Les vacunes han aterrat aquest dilluns en els aeroports i ja estan distribuïdes en les tres províncies.

El subministrament de la primera dosi de la vacuna en les residències segueix el seu curs en les tres províncies. Alguns dels centres de majors on es vacunarà avui són: la Residència P.M.Sr. de Benidorm; la Residència La Saleta de Calp; l’Asil Germanetes Ancians Desemparats de Llíria; la Residència Camp del Túria de Benaguasil; el Centre de la Tercera Edat d’Oliva i la Llar Verge del Lidón de Castelló.