Estas son las 7 residencias valencianas donde arrancará la campaña de vacunación contra el coronavirus
Un profesional sanitario vacuna a una persona mayor. / EFE

El diumenge 27 de desembre a les 09.30 hores arrancarà la campanya de vacunació contra la COVID-19 en la Comunitat Valenciana. La Generalitat ha seleccionat set residències de majors on s’administraran les primeres 800 dosis. Aquestes es destinaran tant als residents com als professionals sanitaris.

Des de la Conselleria de Sanitat han assegurat que els centres seleccionats no han tingut casos actius en els últims tres mesos. En total són 4 a la província de València (una residència pública a Borriana; una municipal a Rafelbunyol; una concertada a Torrent; i una altra concertada a Benissanó); 2 a Alacant (una privada en Sant Vicent del Raspeig; i una pública en Sant Joan); i una municipal a Almassora, Castelló.

Les primeres vacunes pertanyeran a les realitzades per el laboratori Pfizer. S’administraran amb una primera dosi i es completaran amb una segona deixant tres setmanes de marge entre elles. La previsió és arrancar amb la vacunació de la segona dosi el pròxim 15 de gener.

A més de les set residències citades, Sanitat seguirà amb la campanya en altres 110 residències de la Comunitat Valenciana: 70 d’elles sense brots i 40 sense casos actius en els últims 90 dies.

QUAN COMENÇARÀ LA VACUNACIÓ A NIVELL GENERAL?

A partir del dilluns 28 de desembre, la Comunitat començarà a rebre de manera regular unes 30.000 dosis setmanals. D’aquesta forma, segons ha informat Europa Press, Sanitat espera haver vacunat a 188.000 persones a mitjan març. Aquests ciutadans seran els pertanyents al grup 1, és a dir, residents, personal sanitari i dependents. A partir de llavors ja podrà començar la campanya de vacunació a nivell general.

També s’ha recalcat que la vacuna serà voluntària. No obstant això, totes aquelles persones que rebutgen la seua aplicació hauran d’indicar-ho. Tant el Ministeri de Sanitat com la Conselleria  de Sanitat realitzaran un registre amb els ciutadans que hagen optat per no vacunar-se i el motiu per a això.

QUI SUBMINISTRARÀ LES VACUNES?

Els residents valencians seran vacunats pel mateix personal dels seus centres. Sanitat ha marcat que l’equip de vacunació haurà de comptar amb un metge i dues infermeres. Aquests professionals seran els responsables de realitzar el seguiment dels majors i dependents en cas de presentar efectes adversos.

Respecte al personal sanitari de les residències, aquests seran vacunats en els seus propis centres de treball. I quant als dependents que residisquen en els seus propis domicilis, aquests rebran la vacuna per part de professionals d’Atenció Primària que es desplaçaran per a això.