L’exposició Patrimoni Ocult de la Comunitat Valenciana pot gaudir-se en el vestíbul de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la UPV de l’1 al 30 de juny.

La mostra posa en valor una part del patrimoni immaterial «ocult» de la Comunitat Valenciana. Donant protagonisme a festes i tradicions desconegudes per al gran públic.

Dotze municipis seran els protagonistes de l’exposició. Fotografies de Moros i Cristians de Banyeres de Mariola, el Carnestoltes de Bèlgida, la Santantonada de Forcall, Sant Gil d’Énguera, Enfarinats d’Ibi, Els pelegrins de Les Useres, el Carnestoltes de Pego, la Passió in viu de Sagunt, la Mojiganga de Titagües, Sant Gregori de la Torre de les Maçanes, el Carnestoltes de Villar del Arzobispo i el Carnestoltes de Vinaròs formen part d’esta aventura.

L’objectiu d’esta exposició és posar el focus d’atenció en festivitats que, malgrat ser minoritàries, també formen part de l’imaginari col·lectiu valencià i posseeixen un valor cultural rellevant, per la seua tradició i la seua repercussió social, econòmica i turística.