L’Entrada de Moros i Cristians de Torrent, tot un referent

El municipi celebra les seues festes amb multitud d’actes i amb un fort protagonisme del teixit cultural i social local

Torrent celebra les seues festes on l’Entrada de Moros i Cristians, del proper 29 de juliol, és un dels seus plats forts. Este any desfilaran pels carrers de la capital de l’Horta Sud més de 4.000 festers. Així en ho van contar el regidor de Cultura Festiva, Alfred Costa, i el President de la Federació de Moros i Cristians, Daniel Català, en el programa ‘Vive las Fiestas’ de 7Televalencia.

Costa va destacar que el municipi es pioner en abanderar el compliment de la normativa festera i l’esforç del col.lectiu fester perquè l’Entrada de Moros i Cristians siga un referent.

En este sentit, Català va incidir en el fet què Torrent s’ha guanyat un espai important en el món d’esta festa en la província de Valencia, i en ser un atractiu per als torrentins i persones de comarques veïnes.

Sobre, les festes, en general, el regidor va assenyalar que s’ha fet un gran esforç perquè cal ajustar el pressupost. No obstant això, va destacar que s’ha involucrar al teixit cultural i social per a donar protagonisme i veu al poble en diferents actes.

En l’ambit musical, va destacar la Festival de Jazz, amb un cartell d’actuacions de qualitat i de jazzistes que visiten, per primera vegada, la Comunitat. A més del Rockejat. Un festival, va insistir, en què s’ha confeccionat atenent a les preferències dels veïns i veïnes. També en va parlar del concert de Angy, del proper 22 de juliol.

D’altra banda, Costa també va parlar de la campanya ‘Orgull de ser de Torrent’, que estarà present a les festes. Al respecte, va explicar que en forma de xapes, samarretes, gorres i ventalls es llancen missatges amb dites i frases típiques i característiques de Torrent.