copa

L’Associació de Baloncestistas Professionals (ABP) ha confirmat la decisió presa de convocar vaga a partir del 14 de febrer. Aquesta acció es realitza després que la reunió mantinguda aquest dijous amb representants de l’ACB en la seu del Consell Superior d’Esports concloguera sense acord.

D’aquesta manera, la Copa del Rei de Bàsquet que es va a celebrar del 15 al 18 de febrer en Gran Canària corre seriós perill.

El president de l’ABP, Alfonso Reyes, explica la convocatòria de vaga: aquesta “dura i ferma decisió arriba perquè l’ACB no ha acceptat un paquet mínim de reivindicacions per a traure el conveni col·lectiu avance. Es tracta d’unes reivindicacions i uns drets que, durant tres dècades, els jugadors de bàsquet i diverses generacions han defensat per a poder gaudir els drets que avui es tenen”.

Des de l’ABP, a més, destaquen que “els jugadors demanden que se’ls tinga en consideració i amb el respecte que mereixen. No volen una ACB que els enganye”. Sobre el fons social de l’ACB, és una mínima part dels diners que es genera per part dels jugadors en la lliga i que ells desitgen que es revertisca en la seua associació per a la protecció i defensa dels drets de tots ells.

Per tant, es considera un contrasentit que, a última hora, s’haja oferit una quantitat de diners que els jugadors entenen com a insuficient per a mantenir les activitats de defensa i representació.

Els jugadors consideren desafortunat no haver arribat a un acord amb l’ACB en una negociació que era senzilla i són conscients i lamenten els perjudicis que poden causar als afeccionats.

L’ABP deixa la porta oberta al diàleg i a la negociació amb l’ACB, qui té en la seua mà desbloquejar la situació perquè la Copa del Rei de Basket no córrega perill.