El dret a l’habitatge continua sent una utopia per als més desfavorits i ja ha provocat la primera concentració reivindicativa a València. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca assegura, que tan sols ha sigut la primera i que no pararan de convocar concentracions fins que se’ls escolte.

La Comunitat Valenciana viu un desnonament cada dues hores. En l’últim any s’ha desnonat a 4.501 famílies i persones en la Comunitat Valenciana. És la tercera autonomía d’Espanya que més desnona, però la primera quant a llançaments conseqüència d’execucions hipotecàries, amb 1.640.

Les mesures socials imposades durant la pandèmia, han paralitzat alguns desnonaments, però quan l’Estat d’Alarma decaiga, s’executaran els procediments. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Entrebarris basen el seu argument en el reconeixement al dret a l’habitatge en l’article 47 de la Constitució Espanyola.

A més, demanen que es garantisquen els subministraments bàsics d’aigua, llum, gas i accés a les telecomunicacions per a evitar la bretxa digital.

València ja ha viscut la primera concentració pel dret a l’habitatge digne. A més, asseguren que només ha sigut la primera acció d’una onada de protestes que esperen continuar fins que se’ls escolte.