Un incendi en la Ciutat de la Justícia de València ha inutilitzat els calabossos i els jutjats 1, 2, 3 i 4 de Primera Instància, situats en la segona planta d’aquest edifici de cinc altures, per la qual cosa avui els treballadors no han acudit als seus llocs i s’han suspès tots els judicis previstos per a la jornada d’avui.

El foc, l’origen del qual es desconeix amb exactitud, es podria haver iniciat a conseqüència de fallada en el sistema elèctric. La gran quantitat de fum i el foc ocasionat va mobilitzar fins a vuit vehicles de bombers entre cisternes i grues.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, els jutjats de guàrdia es van poder tornar a usar a primera hora de la vesprada, després d’haver sigut desallotjats ahir al migdia. Els calabossos no podran ser utilitzats pel fum que es va estendre en tota la instal·lació i els detinguts passaran a a les dependències del Jutjat de Guàrdia.

Després de localitzar el focus del foc en menys d’una hora, les labors posteriors s’han centrat a refrescar el fals sostre de la segona planta, un espai diàfan que ha permès la ràpida propagació del fum.

La previsió és que les tasques de neteja en el complex duren 24 hores