La borrasca 'Gloria' llega a la Eurocámara para debatir sus consecuencias
Efectos de la borrasca Gloria a su paso por la costa mediterránea.

El Parlament Europeu i la Comissió Europea debatran hui la resposta que el bloc comunitari internacional pot realitzar per a pal·liar els danys provocats per la borrasca ‘Gloria’ tant en la Comunitat Valenciana com en el conjunt nacional.

El temporal que va assotar Espanya en la tercera setmana del mes de gener va acabar amb la vida de 13 persones i va aconseguir els 10.000 sinistres. A això se li suma el mal econòmic, pròxim als 71 milions d’euros segons xifres del Consorci de Compensació d’Assegurances, i l’impacte mediambiental en el litoral llevantí on la costa ha quedat devastada.

Per tot això, l’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha arrancat la sessió parlamentària sol·licitant incloure la celebració d’aquest debat en l’ordre del dia de l’Eurocambra (Brussel·les), una proposta que han donat suport 354 eurodiputats i de la qual es parlarà al llarg de la jornada.

Durant la seua intervenció, Riba ha explicat breument les conseqüències de la borrasca ‘Gloria’ i l’impacte “sense precedents” que ha causat tant per a l’agricultora com per a l’ecologia del país com una “clara conseqüència” del canvi climàtic.