Ja està tot preparat perquè demà arranque la primera etapa de la 69ª Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell que eixirà d’Oropesa i conclourà a Peníscola amb un recorregut de 191’5 quilòmetres. En la prova estan inscrits 175 corredors de 25 equips entre els quals destaquen onze World Tour.

Amb el dorsal 1 participa Alejandro Valverde, un dels grans favorits, que aspira a prendre el relleu del seu company d’equip Nairo Quintana que es va alçar amb el mallot groc l’edició passada, i així aconseguir el seu tercer triomf en aquesta històrica prova ciclista després de la victòries de 2004 i 2007.

Dins de l’equip Sky amb el dorsal 11 participa com a cap de files Wout Poels, qui va guanyar la Volta en 2016, i també en el Sky destaca la presència de David de la Cruz Melgarejo. Amb el dorsal 21 correrà el campió olímpic Greg Van Avermaet (BMC Racing Team).

No obstant açò, hi ha dues baixes d’última hora l’italià Damiano Cunego (Nippo Vini Fantini) i Rafa Valls (Movistar). El de Cocentaina no s’ha recuperat de les molèsties físiques d’una lesió que arrossega des de fa un temps.

Com a curiositats de la Volta, cal destacar a Paco Mosso Pérez (Inteja Dominican Cycling Team) que pot presumir de ser el més longeu de l’escamot amb 42 anys i la presència de Danny Van Poppel (Team Lotto NL-Jumbo) fill del gran esprintador holandés Jean Paul Van Poppel guanyador de nombroses etapes de les tres grans Voltes (Tour de França, Gir d’Itàlia i Volta Espanya). A més, aquesta edició també compta amb la participació de Moreno Moser (Astana) que és nebot de Francesco Moser, qui va guanyar el Gir d’Itàlia en 1984 i fué dues vegades Campió del Món.

Tots aquests grans corredors podrem veure’ls en la Presentació d’Equips que tindrà lloc demà, a les 09.45 hores, en l’Ajuntament d’Oropesa (c/Laura de Cervellón), abans del control de signatures.

Així mateix, a les 11.15 hores donarà començament l’eixida de la primera etapa. Les previsions meteorològiques apunten que el dia serà assolellat i sense excessiu vent.