La Conselleria de Justícia, Gabriela Bravo, ha signat l’adjudicació urgent de les obres per a resituar de manera provisional als jutjats de Primera Instància 1, 2, 3 i 4 de València que es van veure afectats per l’incendi del passat diumenge de la Ciutat de la Justícia.

La resolució, rubricada per la pròpia consellera, Gabriela Bravo, ordena reparar, alhora, els desperfectes ocasionats pel foc.

D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia valencià ha anunciat que decidirà sobre l’activitat judicial suspesa quan reba informes del Invassat i la Conselleria de Justícia sobre l’estructura i la qualitat de l’aire.

De fet, el departament tècnic autonòmic de Justícia assegura que l’estat en el qual han quedat aquestes dependències i instal·lacions impedeix que aquests òrgans puguen exercir les seues funcions jurisdiccionals i de tutela judicial efectiva constitucionalment encomanades.

La Ciutat de la Justícia, tancada per segon dia 

La Ciutat de la Justícia de València romandrà tancada avui, per segon dia consecutiu, a causa dels treballs de neteja i ventilació de les instal·lacions que s’estan duent a terme.

No obstant açò, els jutjats de guàrdia de detinguts, incidències i violència sobre la dona funcionaran amb normalitat, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).