Juan Roig responde al ataque de Belarra:
Juan Roig y Vicente Boluda posan a su llegada al desayuno informativo. / JORGE GIL (EUROPA PRESS)

El president de Mercadona, Juan Roig, ha afirmat hui que els empresaris són els qui generen “riquesa i benestar”. L’empresari valencià s’ha defensat així de les declaracions realitzades per la ministra de Drets Socials i secretària general de Podem, Ione Belarra, el passat cap de setmana quan va qualificar a Roig de “capitalista despietat”.

“Som els que generem riquesa i benestar. Si després als quals els toca gestionar ho saben fer, hi ha riquesa per a tots. Si no, hi ha enfrontament“, ha sentenciat Roig en presentar la conferència del president  de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània.

En el torn del president de AVE, aquest ha aprofitat per a elogiar al seu company. “Eres un dels grans empresaris d’Espanya i tenim la sort que sigues de la Comunitat Valenciana i exercisques com el nostre gran ambaixador”, ha començat.

La delegada del Govern Pilar Bernabé al costat dels empresaris Vicente Boluda i Juan Roig en el desdejuni Tribuna Mediterrània.

Preguntat sobre l’acusació de la ministra, Boluda ha admès que li va semblar “molt malament”. “Davant la pujada del preu de la gasolina, què hem de fer, penjar al president de Repsol?”, ha ironitzat. Aquest ha matisat que “com a empresaris o som tots capitalistes despietats o no som cap”.

BOLUDA PIDE ALS POLÍTICS “REBAIXAR EL TO”

Durant la seua intervenció, Boluda ha assenyalat que veu “amb molta preocupació el clima de permanent crispació que es dona en la vida polític-institucional”. Aquest ha assenyalat que “és imprescindible que es rebaixe el to”.

“Que es tinga clar que la política és l’art d’arribar a acords i que serveix per a solucionar la vida dels ciutadans. És igualment fonamental que s’accepte que, en la discrepància, el diàleg i el debat constructiu, radiquen la salut i fortalesa de la nostra democràcia. Pensar diferent, amb lleialtat i complint amb la legalitat vigent, és la base del nostre avanç”, ha remarcat.

L’empresari ha assegurat sentir-se “decebut per la mala imatge que pretén donar-se dels empresaris”. Aquest ha defensat ser els “vertaders motors” de l’economia. A més, ha emfatitzat en què són les empreses i els seus treballadors els qui estan traient al país “avance”.

El president d’AVE, Vicente Boluda, en la seua intervenció.

“No dic que a vegades els empresaris no hàgem fet coses que siguen reprotxables, però tinc l’absolut convenciment que la gran majoria d’empresaris som ètics“, ha expressat. “Sense empresaris i empreses, no hi ha ocupació. I sense ocupació és impossible pensar en un país competitiu, pròsper i amb un elevat nivell de benestar”.

LES ACUSACIONS DE BELARRA CONTRA ROIG

Va ser dissabte passat quan Ione Belarra va aprofitar un acte de Podemos a Saragossa per a insultar a Juan Roig. La ministra va ratllar a l’empresari valencià de “capitalista despietat” per “fer-se d’or” amb la crisi.

És indecent que el senyor Roig s’estiga omplint les butxaques sent un capitalista despietat. Cal dir-ho clar, són capitalistes despietats i hem de frenar-los els peus”, va afirmar.

La secretària general de Podemos també va tenir paraules per a les grans empreses de distribució a Espanya. En concret va assenyalar el cas de Mercadona i Carrefour, als qui va titllar d’estar fent-se “d’or a costa de la crisi econòmica derivada de la guerra d’Ucraïna”. Belarra va apuntar que era una política empresarial “indecent” i va defensar la intervenció pública de l’economia.