El coronavirus
Un obrero trabajando con una mascarilla de protección. / EFE

Debatre sobre la implantació de la setmana laboral de quatre dies és l’objectiu de ‘Four Day Week International Summit‘. Aquest esdeveniment pioner a València reuneix a la ciutat a polítics, experts i sindicats per a abordar la reducció de la setmana laboral de quatre dies o 32 hores.

La ministra de Treball i vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; el líder de Más País, Íñigo Errejón; la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra; i l’alcalde de València, Joan Ribó, són alguns dels polítics que participaran en el congrés internacional.

Entre aquest divendres i el dissabte, tots ells assistiran a l’esdeveniment que tindrà lloc en el Centre Esportiu de la Petxina. Aquest es dividirà en un total de sis panells amb debats de representants polítics, empreses nacionals i estrangeres, sindicats, etc.

En la Comunitat Valenciana ja existeix un programa pilot impulsat per la Generalitat per a fomentar la jornada de quatre dies. Les empreses participants compten amb una ajuda econòmica que es prolongarà durant tres anys. L’objectiu és ser capaços de canviar la manera de treballar d’algunes companyies per a així fomentar la conciliació.

DESIGUAL: PIONERA EN LA REDUCCIÓ DE LA SETMANA LABORAL

Un cas d’èxit en la aplicació d’aquesta reforma de la distribució laboral a Espanya és el de Desigual. La companyia espanyola de moda ha sigut una dels pioneres a adoptar aquest format que va arrancar en 2021.

L’empresa, amb seu a Barcelona, va aprovar l’arribada de la jornada laboral de quatre dies després de realitzar una prova pilot entre els seus treballadors. Després de testar el seu funcionament, Desigual va realitzar una enquesta perquè foren els empleats els qui decidiren el futur de la companyia. La proposta va ser tot un èxit i va rebre el suport del 86% dels treballadors.

No obstant això, el cas de Desigual no ha sigut igual que la reforma belga. El país europeu ha apostat per un model de treball que no supose una reducció d’hores, és a dir, els treballadors hauran de concentrar el seu horari setmanal actual però en quatre dies.

Per contra, en la companyia espanyola la reducció del nombre de jornades va comportar una disminució de les hores treballades. Aquesta rebaixa de l’horari va suposar així una baixada salarial pactada prèviament amb els treballadors.

Des de la seua aplicació en 2021, els empleats de Desigual treballen de dilluns a dijous perdent un 6,5% de el salari anual. A més, aquests compten amb un avantatge addicional: la possibilitat de teletreballar un dia de la setmana.