Valencia
GRAFCVA6403. VALENCIA, 11/07/2019.- Tres mujeres se protegen del sol y del calor con sombrillas cuando, según la AEMET, el cielo de la Comunitat Valenciana estará mañana poco nuboso o despejado y las temperaturas apenas variarán en el litoral y subirán en el interior, especialmente en el de la provincia de Valencia, donde se activará la alerta naranja y las máximas pueden llegar a los 40 grados. EFE/Kai Försterling

A pesar que ja ha arribat la tardor sembla que l’estiu es resisteix a acomiadar-se de València. Diferents municipis de la província podrien arribar a aconseguir temperatures de fins a 33° en la jornada de hui.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat un dia més calorós del normal per a aquesta època de l’any. A més, aquesta temperatura suposarà un risc alt per als incendis forestals.

A la ciutat de València és on s’esperen les màximes temperatures amb 33 graus igual que en altres punts de l’interior com Catadau o Sumacàrcer. Amb uns termòmetres molt semblants estaran localitats com Gandia o Ontinyent on s’esperen fins a 31º. L’interior nord de la província serà el que menys note aquesta jornada de calor amb màximes de fins a 24° a Titagües o Ademús.

No obstant això, a la nit tornaran a baixar els termòmetres a nivell general. València arribarà fins als 21º de mínima mentre Requena podria situar-se en els 14º.

A més de la calor, Aemet anuncia un dia d’intervals nuvolosos, més abundants en la meitat septentrional durant la segona meitat del dia. També s’esperen ruixats i tempestes ocasionals a la vesprada en zones d’interior. Aquests es podran estendre de forma més feble i dispersa a zones pròximes.

AIXÍ AVANÇARÀ EL TEMPS CARA A la fi DE SETMANA

El dijous continuarà la ratxa de calor amb fins a 32º a València i Gandia. Respecte a les mínimes no hi haurà cap canvi i es mantindran les temperatures de la jornada anterior. Respecte al cel, hi haurà intervals nuvolosos, tendint a disminuir la nuvolositat a la vesprada. A l’interior, baixa probabilitat de precipitacions ocasionals que tendiran a remetre durant la segona meitat del dia.

Serà a partir del divendres quan els mercuris descendisquen a nivells més propis de finals de setembre. La temperatura màxima rondarà els 27° i hi haurà un descens generalitzat de les mínimes que podran ser fins a de 9° a l’interior.

El dissabte seguirà sense alteracions i ja serà el diumenge quan puga tornar-se a parlar d’una nova jornada de calor lloc que Aemet anuncia una pujada de temperatures fins als 30 graus.