Baldoví: “Sánchez demostra poca consideració amb aquells que li van fer president a canvi de res”

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats adverteix que el seu suport a la investidura de Pedro Sánchez dependrà de la negociació

Baldoví
Joan Baldoví en las instalaciones de 7 Televalencia.

Alcalde de Sueca des de l’any 2007 fins a 2011, quan passa a ser Diputat en el Congrés. Joan Baldoví encapçalava la llista de Compromís en les eleccions generals de 2015. Una de les figures més veteranes de la Comunitat ens parla clarament respecte a la situació que s’està vivint aquestos dies.

Quina opinió té sobre que Pedro Sánchez es presente a l’investidura sense recolzaments suficients?

Si necessita una investidura, necessita uns vots i per a tindre eixos vots ha de negociar amb els partits que tenen eixos vots. Portem dos mesos i dos dies des de les eleccions i això no avança. Jo crec es que és una absoluta irresponsabilitat per part de Pedro Sánchez i pel partit socialista i una profunda deslleialtat amb tots aquells que van propiciar que Pedro Sánchez estiguera hui on està. Considere que hauria de vore on estava el dia abans de la moció de censura i on està ara.

Ens pren el pèl Pedro Sánchez?

Jo no sé si ens està prenguent el pèl, però sí que demostra molt poca consideració en aquells que el van fer presidente a canvi de res. No li queda altra que negociar amb aquells que van propiciar que fora president. Em pareix una falta de consideració. Pense que està barallant més pels interessos del propi partit socialista que pels interessos del conjunt dels espanyols.

baldoví
Joan Baldoví amb la directora d’informatius Sylvia Costa

A nivell estatal, creus que l’escasa financiació valenciana és un problema inherent?

El que estem demanant no està tan lluny del que demanen altres polítics. En la Comunitat financiem els serveis que l’Estat ens ha encomanat que prestem però no ens donen els diners suficients y hem de fer-ho a través de prèstecs. Hem arribat a un deute de 50 mil milions d’euros, és absolutament inasumible. En algún moment direm prou, ens plantarem i ho haurem de solucinar. Nosaltres des de la conelleria d’Hisenda estarem reivindicant que per a Compromís la financiació és la prioritat.

TENSIONS EN L’AJUNTAMENT DE RIBÓ

Conec personalment a Joan Ribó. Té un bon talant negociador i jo crec, sincerament, que alguns estan estirant molt la corda, estan intentant mostrar desavinencies en un tema que deuria estar ja resolt; Compromís té 10 regidors, el PSOE té 8. 60% Compromis i el 40% per al PSOE. Si el fi de tot és un nomenament de Vicepresidenta en sembla absolutament pueril com passa en el segon tinent d’alcalde.

Sylvia Costa i Joan Baldoví durant l’entrevista en 7 Televalencia.

Com va afectar el tema Sueca de manera personal?

És veritat que hi havia una mala sintonia entre el candidat del PSOE i la candidata de Compromís. Males relacions personals i una ambició legítima però incumplint tots els pactes que havia firmat el propi partit. Quan et presentes per un partir jo crec que has d’acceptar-lo i has d’atendre a allò que dicta el teu partit. Per tant, l’ambició desmesurada del candidat a fet que pactara amb el PP i Ciutadans. És legítim sí, però inexplicable.