Un colegio valenciano pregunta a sus alumnos si practican adulterio
Parte de las preguntas recogidas en el temario de Religión del colegio.

“He comès adulteri o fornicat?, He dominat les meues passions?, He practicat l’homosexualitat?”. Aquestes són algunes qüestions que es van trobar els alumnes de 1r ESO del Col·legi Inmaculado Corazón de María de València en la classe de Religió.

Les preguntes formaven part de l’explicació del Sisè Manament (No cometràs actes impurs) per a reflexionar sobre aquest. L’assumpte ha causat gran expectació i la Conselleria d’Educació no ha dubtat a prendre mesures i realitzar una inspecció.

Segons Europa Press, fonts de la Conselleria han assegurat que és “contingut totalment inapropiat”. “Tots els centres educatius sostinguts amb fons públics tenen l’obligació d’impartir el currículum oficial establit per a cada assignatura i aquests continguts no s’adeqüen a l’assignatura de Religió“, han declarat.

Asseguren que el qüestionari “atenta contra la intimitat de l’alumne, contra la llei 23/2018 d’Igualtat de les persones LGTBI i contra la llei 26/2018 de Drets i garanties de la infància i l’adolescència”.

EL CENTRE DEMANA DISCULPES

Des del col·legi valencià ja s’han demanat disculpes públicament i han destacat que es tracta d’un fet aïllat. En el comunicat afirmen que el qüestionari “és inadequat” i així li ho han fet saber a la professora responsable de Religió.

El centre ha declarat que prendran “les mesures oportunes” amb la finalitat d’evitar “errors d’aquest tipus”. També han demanat als pares que “la confiança reeixida en tants anys al servei de l’educació a València no es veja infringida per aquesta circumstància”.