Estudiantes durante una clase de Religión
Estudiantes durante una clase de Religión. FOTO: Luis Serrano

Aprendre el catecisme o la història de l’Església no té el pes de Matemàtiques o Inglés. Així ho desprèn una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana publicada aquesta setmana en referència a l’assignatura de Religió.

L’òrgan jurídic ha rebutjat un recurs presentat per l’Associació Professional de Professors de Religió en Centres Estatals. En aquesta sentència han avalat la normativa de la Generalitat Valenciana sobre la matèria de Religió. Aquesta permet que els col·legis de l’autonomia impartisquen una sola classe setmanal de 45 minuts.

Des de l’Associació asseguraven que aqueix temps resultava insuficient per a impartir l’assignatura correctament. No obstant això, la sentència ha donat la raó a la mesura del Consell. Consideren que 45 minuts són suficients per a desenvolupar l’ensenyament correctament.

RELIGIÓ JA NO ÉS ASSIGNATURA TRONCAL

El document, del qual s’ha fet eco el diari Levante EMV, assegura que no havien proves que demostraren la necessitat d’ampliar el temps d’estudi. Segons el text, “no s’ha demostrat que en eixe temps siga impossible desenvolupar un programa didàctic coherent i complet d’ensenyament de la Religió Catòlica, per la qual cosa el motiu d’impugnació ha de ser desestimat”.

L’Advocacia de la Generalitat Valenciana ha sigut la responsable de representar a la Conselleria d’Educació. Van argumentar que no calia “situar Religió dins de les assignatures troncals”, tal com sí que figurava en el decret de 2014.

Després de la desestimació, l’Associació de Professors de Religió haurà d’abonar les costes processals d’un topall de 1.200 euros.