Universidades valencianas implantan una app para rastrear el coronavirus entre estudiantes y profesores
Estudiantes de la UPV al inicio del curso 2020/21.

Fins a quatre són les festes que podrien haver-se celebrat en les últimes setmanes entre els estudiants del col·legi major Galileo Galilei de València. El brot universitari no ha deixat de créixer en els últims dies. Dels 23 casos notificats el 25 de setembre s’ha passat a més de 80 contagis, segons ha informat el diari Las Provincias.

Hui s’han reunit la consellera d’Universitats, Carolina Pascual, i el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora. Tots dos han volgut llançar un missatge de “màxima tranquil·litat” i explicar totes les dades que es coneixen fins ara.

Sanitat ha realitzat proves PCR a al voltant de 700 estudiants, la majoria de la UPV encara que també hi ha d’unes altres. No obstant això, han assegurat que els test no han finalitzat i prosseguiran durant la setmana, període en el qual la UPV romandrà tancada. Durant aquest temps, el campus de Vera ha suspès l’activitat presencial passant al model d’ensenyament a distància, una situació que afecta a 25.000 estudiants.

QUATRE FESTES SOTA INVESTIGACIÓ

Des que es va anunciar el brot de la residència estudiantil GalileO Galilei aquest s’havia atribuït a una festa eivissenca. No obstant això, podrien haver-se celebrat fins a altres tres festes il·legals diferents.

Segons ha avançat el diari Levante EMV, Salut Pública està investigant la possible existència d’aquestes celebracions. Pel que sembla, els estudiants que han sigut entrevistats per la Conselleria parlen de quatre festes diferents. No obstant això, la informació és molt imprecisa ja que els joves tenen por a rebre sancions econòmiques.

De les quatre possibles festes sí que hi havia constància d’una d’elles: l’eivissenca, la qual va comunicar la pròpia residència. Segons han reconegut els universitaris, en elles no es van complir les mesures de seguretat i higiene. Es va incomplir tant amb el distanciament social com amb l’ús de màscares.

Malgrat això, des de Sanitat no remenen de moment la imposició de sancions al Galileo Galilei posat que es tracten de festes il·legals al marge de l’organització del col·legi major. A més, encara es desconeix si aquests esdeveniments es van produir en les instal·lacions de la residència o fora d’ella.

Per contra, la UPV sí que obrirà expedients informatius als alumnes del Galileo Galilei que van participar en la festa. No obstant això, es desconeix quines seran les sancions pertinents.