Investigadores del

La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO) participarà, juntament amb un consorci europeu, en la creació d’una plataforma d’investigació per a avaluar les diferents vacunes del coronavirus que eixiran al mercat amb la finalitat de combatre la pandèmia.

Així ho ha anunciat avui el cap de l’àrea d’Investigació de Vacunes de FISABIO, Javier Díez. “Hem sigut triats per a liderar un paquet de treball en el qual tenim la responsabilitat d’organitzar una estructura hospitalària en tota Europa. Dissenyarem l’estratègia perquè quan apareguen les vacunes puguem donar una reposada immediata per a conèixer el benefici-risc de la mateixes”.

L’objectiu és dissenyar una plataforma per al moment en el qual les vacunes entren en el mercat. FISABIO col·laborarà amb l’Agència Europea del Medicament per a això. Amb ells establiran els protocols d’estudi de la seguretat, cobertura i efectivitat per a avaluar les bovines. Així, tots els hospitals europeus actuaran amb els mateixos protocols per a avaluar la seguretat i efectivitat.

“No esperarem que estiguen les vacunes per a muntar la plataforma. Aprofitarem el temps que queda fins al llançament de les mateixes per a tenir la plataforma llesta. Començarem els estudis com a aquestes estiguen disponibles”, explica Antonio Carmona, investigador de FISABIO.

Una vacuna efectiva i segura per al pacient

Les vacunes enfront de la COVID-19 representaran una important intervenció de salut pública en els pròxims anys. Encara que és primerenc per a preveure quan podrien començar els programes de vacunació, serà necessari analitzar la seua seguretat i efectivitat una vegada s’incorpore en els calendaris vacunals. L’existència d’un sistema de monitoratge que avalue l’efectivitat i detectar, així com minimitzar els riscos per a les persones vacunades, enfortirà la confiança en elles.

Així és l’àrea d’Investigació en Vacunes (AIV)

Com a part de la Fundació FISABIO, dependent de la Conselleria de Sanitat, l’AIV centra el seu treball en el desenvolupament d’investigació innovadora i traslacional per a millorar la salut dels ciutadans.

Des de 2009, aporta evidència científica en totes les etapes del cicle de vida de les bovines. Per a això es recolza en una de les bases de dades de vida real més importants d’Europa. A més, col·labora amb altres grups d’investigació líders a través dels seus projectes internacionals.