L’Institut Valencià de la Dona està darrere dels Punts Violeta que s’instal·laran en els Festivals de la Comunitat Valenciana. Els seus responsables opinen que és important que les dones que assisteixen a aquestes cites lúdiques ho facen en un clima de confiança, seguretat i protección

Els Punts Violeta són llocs gestionats per persones qualificades preparades per a atendre qualsevol tipus de demanda o petició sobre aquest tema. Són tècnics i tècniques molt qualificades que resoldran qualsevol dubte que els usuaris presenten.

Els Festivals s’han convertit en cites imprescindibles dins de l’agenda lúdica i turística de la Comunitat Valenciana i l’Institut de la Dona vol que la seua fama només cresca per la diversió, pels grups que actuen i siguen reclams de primer nivel.

Els Punts Violeta dels Festivals han arribat per a quedar-se i ho han fet amb força. Suposen taules de salvació per a totes les dones que ho puguen necessitar, però des de l’organització animen també al fet que els homes s’informen perquè sàpien com no han de comportar-se.