igualdad

Avui 22 de febrer se celebra el dia Internacional de la Igualtat Salarial, una reivindicació històrica que tindrà ressò en multitud de ciutats d’Espanya com Saragossa, Bilbao, Madrid o la mateixa València.

Aquesta data simbòlica pretén reivindicar l’erradicació de la bretxa salarial existent entre homes i dones. Aquesta bretxa salarial, que correspon al salari que cobra un home més que una dona per l’acompliment del mateix lloc de treball, és d’un 16,4% a Europa i d’un 24% a Espanya. La Comunitat Valenciana se situa prop de la mitjana espanyola, concretament en un 24,4%. En altres paraules, es podria dir que les dones treballen “gratis” a Espanya una mitjana de 88 dies a l’any i a Europa aproximadament 60 dies a l’any.

A València, com ja és costum els últims anys, la EVAP (Associació Valenciana d’Empresàries i Professionals) ha instal·lat una taula informativa a les portes de l’Ajuntament de València a la qual ha acudit, entre altres autoritats, el Secretari Autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez.

A més, aquests últims dies s’han anat realitzant conferències en la Universitat Europea de València i Florida Universitària, en les quals s’ha analitzat la situació de la Igualtat Salarial entre l’alumnat.

D’altra banda, i per primera vegada enguany, ha onejat la bandera del Dia Internacional de la Igualtat Salarial (Equal Pay Day) al balcó de l’Ajuntament de València des de dijous passat 18 de febrer, a iniciativa de la nostra Associació.

Proponen jornadas laborales de tres días y cuatro libres

Las asignaturas pendientes del Parque Central