El coronavirus no da tregua en la Comunitat Valenciana e incrementa los contagios
Trabajadores del hospital La Fé en los exteriores del hospital. / Kai Försterling (EFE)

Els casos de coronavirus continuen en augment amb una cinquena ona imparable per la variant delta, tant és així que municipis com Riba-roja de Túria han anunciat la suspensió de les Falles al setembre com a mesura cautelar. En l’última notificació de la Conselleria de Sanitatl’autonomia ha sumat 2.534 contagiats.

Les xifres preocupen i més a València, província que aglutina el major percentatge de nous casos. Concretament en les últimes dades han sigut 1.638 casos a València, 641 a Alacant i 255 a Castelló. Hui dia hi ha un total de 20.590 casos actius, la qual cosa suposa un 4,71% del total de positius.

L’auge dels contagiats comporta un nova patacada per al sistema sanitari. Els hospitals continuen omplint els seus llits de pacients covid. Només en l’última setmana hi ha més d’un centenar de nous ingressats a conseqüència de la pandèmia. Del 8 de juliol a ara s’ha passat de 260 persones ingressades a 421, és a dir, 161 malalts més.

Per províncies és una vegada més València la que aglutina les pitjors dades. Els hospitals valencians tenen a 338 ingressats mentre que Alacant compta amb 55 i Castelló amb 28. Quant als casos de major gravetat que han requerit d’ingrés en la Unitat de Vigilància intensiva també hi ha variació. La dada s’ha duplicat en només una setmana i s’ha passat de 29 ingressats en UCI a 61, un total de 31 persones més.

D’altra banda, s’han registrat dues defuncions en els últims set dies, per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 7.470. Per províncies són 809 en la de Castelló, 2.850 en la d’Alacant i 3.811 en la de València.

AUGE DELS BROTS DE CORONAVIRUS

Un altre punt destacat és l’increment dels brots registrats. Fa una setmana només existia un brot únic amb 10 o més casos assignats. No obstant això, actualment ja són quatre els brots d’aquestes característiques, tots ells d’origen social:

  • Rocafort: 10 casos. Origen social.
  • Vinaròs: 16 casos. Origen social.
  • Paterna: 15 casos. Origen laboral.
  • Villena: 13 casos. Origen social.
Les autoritats sanitàries continuen insistint en la importància d’accelerar la vacunació. La Comunitat Valenciana rebrà pròximament un lot extra de vacunes per a compensar les administrades a desplaçats. Amb elles s’esperar poder augmentar la velocitat d’immunització de la població més jove.