Enginyers valencians que triomfen amb el seu vehicle elèctric

Europa es una potencia per al desarrollament de noves tecnologies de transport disruptiu

Enginyers valencians han aconseguit el Premi everis 2017 a Zeleros gràcies a un projecte que desenvolupa la tecnologia per construir el vehicle del sistema de transport, “Hyperloop”, que permet aconseguir velocitats de fins a 1.000km/h amb un consum energètic molt baix.

El projecte premiat ha estat reconegut per la seva proposta de convertir a Europa en una potència quant al desenvolupament de noves tecnologies de transport disruptivas, millorant així tant el transport de persones com el de mercaderies. Eugenio Galdón, president de la Fundació everis afirma que “en la Fundació everis el emprendimiento i la innovació són els pilars fonamentals de la nostra activitat i és un plaure veure com cada any rebem les candidatures de projectes que representen això mateix. Gent que vol crear les seves idees i desenvolupar els seus projectes.

Els guanyadors rebran un premi de 60.000 euros, així com un servei d’assessorament per part d’i-deals (grup everis) valorat en 10.000 euros. En aquesta XVI edició s’han presentat 1.264 projectes procedents de 28 països. El guardó reconeix els projectes tecnològics que ajuden a impulsar a la societat en àmbits com l’economia digital, les tecnologies industrials i energètiques.

El jurat ha premiat, amb un accésit de 10.000 € al projecte colombià Interacpedia, una iniciativa que connecta a les universitats i estudiants amb l’ecosistema emprenedor a través d’una plataforma digital de co-creació que permet transformar propostes acadèmiques en projectes innovadors. D’aquesta forma, Interacpedia els ajuda a crear un ús real en la societat de plantejaments teòrics. La plataforma explica ja amb més de 9.000 usuaris, 1.500 projectes en 53 universitats i 7 ciutats en tan sol any i mitjà de vida amb un percentatge d’èxit del 85%. La startup presenta grans avanços quant a sistemes de levitació i tecnologies magnètiques, aplicables a diverses indústries.