Inditex cerrará cuatro tiendas de la Comunitat Valenciana este verano
Zara Shanghai.

El gegant tèxtil d’Amancio Ortega tancarà quatre botigues situades en la Comunitat Valenciana durant els mesos d’estiu. La decisió de la directiva d’Inditex afectarà 22 empleats que seran recol·locats en altres locals de la companyia.

Segons ha informat CCOO per mitjà d’un comunicat, el cas valencià no és l’únic. El procés de transformació digital en el qual es troba sumit el grup Inditex afectarà en total a 56 botigues i 475 treballadors de tot el panorama nacional.

Els tancaments tindran lloc entre els mesos de juny i agost, coincidint amb el període estival. Andalusia serà l’autonomia més perjudicada amb 19 tancaments i quasi 200 empleats. Per darrere queda Madrid amb 8 tancaments i 83 empleats; Catalunya amb 8 botigues tancades i 44 treballadors; i Galícia amb el tancament de 5 locals on treballen 50 professionals. A Múrcia es tancaran 4 botigues; 3 a Castella i Lleó; 2 a Canàries i Euskadi; i 1 a Aragó.

Respecte a les marques, Oysho serà la que perda un major nombre de botigues a Espanya amb el tancament de 13 establiments. Per darrere estaran: Stradivarius i Zara Home (10 cadascuna); Massimo Dutti (9); Pull & Bear i Zara (6); i Bershka i Kiddy’s Class (1 cadascuna).

L’objectiu del grup Inditex és apostar per establiments de majors dimensions en lloc de molts locals xicotets i diversificats. A València ja s’han tancat tres botigues i de moment es desconeix quines són les quatre que baixaran la persiana el pròxim estiu. No obstant això, ja es va avançar que aquest 2021 tancarien un total d’11 establiments pel que només és qüestió de mesos que tots ells s’acomiaden dels carrers valencians.

LES 11 BOTIGUES D’INDITEX QUE TANQUEN EN LA C. VALENCIANA

 1. Massimo Dutti Centre Comercial El Saler (València) JA TANCAT
 2. Zara Passeig de Ruzafa (València) JA TANCAT
 3. Zara Home Centre Comercial Arena (València) JA TANCAT
 4. Lefties Centre Comercial Plaza Mayor (Xàtiva)
 5. Massimo Dutti Centre Comercial Gran Via (Alacant)
 6. Berhska Centre Comercial Bassa El Moro (Petrer)
 7. Oysho Centre Comercial Bassa El Moro (Petrer)
 8. Zara Albereda Camilo Sesto (Alcoi)
 9. Massimo Dutti Centre Comercial Alzamora (Alcoi)
 10. Lefties Centre Comercial Alzamora (Alcoi)
 11. Massimo Dutti del carrer Gambo (Benidorm)