incendio

Un incendi forestal registrat passades les dotze del migdia amenaça la zona del Marjal dels Moros. Es tracta d’un lloc de protecció d’aus en el terme municipal de Sagunt, on s’han mobilitzat tres mitjans aeris i diverses dotacions terrestres, que estan veient dificultat el treball per la intensitat amb la qual bufa el vent.

Segons informa Emergències de la Generalitat, fins a la zona s’han mobilitzat en estos moments tres mitjans aeris, 4 unitats de bombers del consorci de Castelló, bombers forestals, dues autobombes, brigades de Divalterra i la unitat de vigilància, que estan veient dificultat el treball per la intensitat amb la qual bufa el vent.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha donat a conèixer que el vent de ponent fort en la zona de l’incendi aconsegueix ratxes pròximes als 50 quilòmetres per hora i està previst que continue en les pròximes hores, està dificultant les tasques dels efectius que treballen en l’extinció.

El Centre de Prevenció d’Incendis Forestals ha confirmat la zona afectada pertany al catàleg d’aiguamolls de la Conselleria de Medi ambient i és Zona d’Especial Protecció d’Aus (ZEPA) i Zona LIC d’interès comunitari.

La Generalitat ha decretat hui el nivell de preemergencia per risc alt d’incendis forestals en tota la Comunitat Valenciana excepte en el litoral nord de la província de Castelló.