Imputan a los concejales del PP durante el mandato de Rita Barberá por blanqueo
Alfonso Grau en imagen de archivo. / EUROPA PRESS

El jutjat d’Instrucció número 18 de València ha imputat al Partit Popular com a persona jurídica i a prop de mig centenar de persones entre regidors i assessors dels populars valencians durant l’última etapa de Rita Barberá al capdavant de l’alcaldia.

El magistrat encarregat del cas Taula ha notificat hui l’acte amb el qual posa fi a la investigació iniciada en 2015 per “barrufeig”, és a dir, blanquero de capitals en xicotetes quantitats. El frau va tenir lloc en les eleccions de 2015 i forma part de la macrocausa de corrupció que investiga onze peces separades.

Ara, el jutge considera que hi ha indicis de criminalitat en 50 imputats relacionats amb Alfonso Grau, mà dreta de Barberá acusat d’actuar com a “recaptador de recursos econòmics sostrets a la regularitat i transparència comptable”. Entre els imputats figuren nou dels deu regidors populars de l’última legislatura; la secretària del grup municipal, Mari Carmen García, qui administrava els recursos assenyalats; i assessors del PP valencià.

Segons la Fiscalia, els imputats haurien aportat 1.000 euros per a la campanya electoral de 2015. Després, el partit, baix els hauria retornat la mateixa quantitat en dos bitllets de 500 suposant un blanqueig total de 50.000 euros.