Insectfit

Barritas energètiques de grill, cuc de farina o tenebrios deshidratats són alguns dels aliments del futur a Espanya. Insectfit, una startup valenciana impulsada per l’acceleradora d’empreses de Juan Roig, comercialitzarà pròximament estos productes rics en proteïnes, calci, ferro, magnesi, omega 3 i 6 i altres minerals i vitamines essencials per a l’organisme.

Esta iniciativa pionera a nivell nacional va nàixer fa menys d’un any en la Marina d’Empreses de València de la mà de Gabriel Vicedo (CEO) i Alberto Mas (COO), tal com han explicat en 7 Televalencia.

1. Menjar insectes a Espanya ha sigut fins ara una cosa impensable per a la immensa majoria, com va nàixer la idea d’apostar per este gran desconegut de l’alimentació?

Gabriel Vicedo (G): La idea va nàixer de casualitat, llegint el periòdic vaig veure un article on s’explicava que els insectes eren l’aliment del futur. En la notícia se citaven estudis de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) que evidenciaven que, per qüestions econòmiques i de sostenibilitat, els insectes serien els aliments del futur. Vaig començar a investigar el tema, em va resultar interessant i li’l vaig proposar a diversos amics però tots van riure de la idea fins que vaig contactar amb Alberto Mas, l’actual coordinador d’operacions.

Alberto Mas (A): Efectivament Gabriel m’ho va proposar, vam veure que era una idea viable i muntem el projecte. Decidim presentar-ho a la quarta edició del Programa Garage de Lanzadera on va causar sensació i ens van seleccionar per a entrar el passat mes de juliol.

2. Molts pensarien que era inviable apostar per un aliment tan peculiar en Occident…

G: No és un producte tan rar com pot semblar perquè més de dos milions de persones de tot el món mengen insectes. En el cas d’Europa trobem els exemples de Bèlgica, Regne Unit o França on el seu consum està regulat des de fa quatre o cinc anys. No obstant, a Espanya açò no es veu i va a seguir sent així fins que dins d’un mes aproximadament puguem comercialitzar els productes d’Insectfit a través de la nostra pàgina web.

 3. Com són eixos productes d’Insectfit?

G: Són barritas energètiques elaborades amb farina de grill, d’esta forma és més apetecible a la vista i no causa el xoc cultural que pot suposar ingerir un insecte íntegre.

A: Exacte, a més de no apreciar-se l’insecte també està la qüestió dels sabors. Les nostres barritas són de xocolata, caramel o xocolata amb taronja pel que el grill és indetectable al gust però aporta tots els seus beneficis i avantatges nutricionals al producte.

4. Fora dels productes comercialitzats, a què saben els insectes?

A: Els insectes en si saben als aliments amb els que es cuinen. Amb la farina d’insectes es poden preparar bescuits o crepes que ja hem provat en alguna ocasió per a desdejunar i no s’aprecia cap sabor estrany o particular, l’insecte en si no té sabor.

5. Segons explicau, hi ha estudis que han demostrat que insectes com els grills tenen cinc vegades més magnesi que la carn, tres vegades més ferro que els espinacs o deu vegades més vitamina B12 que el salmó. Semblen els aliments perfectes per al sector fitness.

A: Exacte, Insectfit de moment va orientat a esportistes perquè la farina de grill té més proteïnes que la carn, a més posseix micronutrients bastant favorables per a la recuperació muscular de tot aquell que practica esport assíduament.

6. De moment esteu amb les barritas energètiques, hi haurà més productes d’Insectfit?

A: Sí, de moment ja tenim diversos pensats. Volem apostar per batuts post-entrenament per a esportistes per l’alta quantitat de proteïnes. A més, estem pensant a realitzar pa de motle i pasta ja que són dos productes en els que es pot introduir farina d’insecte per a donar major quantitat de proteïna al cos i arribar així a tots els esportistes i a aquelles persones que aposten per una alimentació saludable.

Menjar grills, la futura moda del fitness que naix a València