Igualment

La plaça de l’Ajuntament serà este diumenge 24 de novembre l’escenari de la nova edició del Igualment Fest, el festival que pretén celebrar la igualtat de gènere i fer front a la violència masclista des d’una visió positiva, artística i social. Aquesta jornada festiva se celebra en el marc de la commemoració del Dia Internacional per a Combatre la Violència contra les Dones.

A més, la Regidoria d’Igualtat ha organitzat exposicions, tallers i altres activitats, amb la col·laboració d’altres delegacions municipals, per a prevenir i eliminar les actituds i estereotips sexistes i aconseguir el rebuig social de la violència masclista.

La festa es desenvoluparà des de les 11 fins a les 14 hores amb la col·laboració del centre d’innovació Les Naus que presentarà els seus projectes d’innovació social dirigits al foment de la igualtat, amb projeccions i experiències de realitat virtual; i l’Empresa Municipal de Transport (EMT) que organitzarà titelles, tallers i compte contes al respecte per a insistir en el missatge que un autobús circula tot el mes en diferents línies de la ciutat.

A més, el 28 de novembre a les 12.30 hores tindrà lloc la lectura del bàndol de l’alcalde de rebuig de la violència contra les dones. En este acte també es reconeixerà el treball en l’atenció, la prevenció i la sensibilització de la violència de gènere a persones i entitats de la ciutat: Manuela Alcaraz Quevedo, Rosa González Candela, Ángela Escribano Martínez i Cándida Barroso Chulia.

El programa d’activitats conclourà amb la IV Marxa Contra la Violència de Gènere, una carrera no esportiva que se celebrarà el 8 de desembre perquè totes i tots diguen no al maltractament a través de l’esport.