La marea morada toma Valencia: horario y recorrido de la manifestación

Cada 25 de novembre dones de tot el món ixen al carrer denunciant la cruel violència que pateixen. Avui aqueixa marea habitada tornarà al centre de València. Amb motiu del dia Internacional de lluita per a l’eliminació de la violència contra les dones, el Moviment Feminista ha convocat una manifestació.

Amb el lema “Dones, vives i unides contra el masclisme”, aquesta tard milers de persones recorreran els carrers en senyal de protesta contra aquesta xacra social. Des del col·lectiu han assenyalat que en aquesta cita es vol posar el focus en dones i xiquetes iranianes i afganeses sotmeses pel patriarcat religiós.

“Estem orgulloses de la valentia amb la qual estan responent i preocupades per com estan posant fins i tot en perill les seues vides com el cas de Mahsa Amini i moltes altres, així com les terribles situacions que viuen dones i xiquetes en els llocs amb conflictes bèl·lics”, assenyalen en un comunicat.

La manifestació del 25N començarà a les 19.30 hores a la Porta de la Mar. El recorregut seguirà per carrer Colón, Xàtiva, Marquès de Sotelo i Plaza de l’Ajuntament. En la plaça es comptarà amb la col·laboració de l’Escola d’Art Superior Disseny. Aquests realitzaran una performance abans de procedir a la lectura del manifest per dues dones supervivents. Finalment es comptarà amb l’actuació del Cor feminista ‘Dona Veu’, els qui interpretarà dues peces.

LES REIVINDICACIONS DEL 25-N

Des del Moviment Feminista denuncien que les violències masclistes són la violació de drets humans més generalitzada del planeta. “Al nostre país els feminicidis continuen augmentant i els mitjans per a detenir-los són insuficients”, manifesten. Per això, el col·lectiu exigeix “un compromís real i efectiu de les institucions”. L’objectiu és prevenir, combatre i erradicar aquesta greu vulneració de drets humans.

D’altra banda, denuncien que el sistema judicial continua sent en la seua majoria misogin i reaccionari. A més, critiquen l’augment de la violència sexual, naturalitzada pel consum de pornografia cada vegada a edats més primerenques.

Així mateix, la marea habitada denunciarà la violència obstètrica; els matrimonis concertats; l’explotació reproductiva de les dones i el fet que no es garantisca una educació pública, laica i de qualitat.