La Comunitat Valenciana baja al nivel de riesgo 3 por primera vez desde el diciembre
Dos profesionales sanitarios en el interior de un hospital de campaña.

L’Institut Nacional de Malalties Transmissibles de Sud-àfrica (NICD) ha presentat un estudi preliminar sobre una nova variant del coronavirus. Denominada com a C.1.2, aquesta nova versió del virus hauria mutat el doble que les conegudes fins al moment.

Aquesta mutació es va detectar per primera vegada a les províncies sud-africanes de Gauteng i Mpumalanga el mes de maig passat. Hui dia països com com Nova Zelanda, Regne Unit, la Xina, Maurici, Portugal o Suïssa, ja han detectat aquest nou cep.

I encara que la seua expansió territorial augmenta, aquesta variant està lluny de ser considerada «d’interès» o «preocupant» segons els criteris de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a causa del seu escàs nombre de casos.

Així, científics de tot el món segueixen la pista a aquesta nova mutació de la qual es desconeix quals podrien ser els seus efectes. Fins al moment no s’ha pogut demostrar si és més contagiosa o si els seus símptomes varien en alguna cosa. A més, l’estudi intentarà conèixer com d’eficaç és la vacuna contra ella.

«A aquest nivell, no tenim dades experimentals per a confirmar com reacciona en termes de sensibilitat als anticossos», va explicar Penny Moore, investigadora en el NICD, segons arreplega l’Agència France-Presse.

Juntament amb ella estava Richard Lessells. Aquest especialista en malalties infeccioses, va afirmar, tal com arreplega Euronews, que “aquesta pandèmia està lluny d’acabar i que aquest virus encara està explorant maneres de millorar potencialment en infectar-nos”.

LA SITUACIÓ A SUD-ÀFRICA MILLORA DESPRÉS DE LA TERCERA ONA

Sud-àfrica és el país més afectat del continent africà. Malgrat que es troba en ple descens després de la tercera ona patida a l’estiu, 3 de cada 4 casos del continent africà es produeixen en aquest país. En total ha registrat 2,7 milions de casos. D’aquests, més 82.000 han acabat morint.

El cep predominant ací continua sent la Delta. Aquesta suposa quasi el 70% dels casos registrats. La nova variant C.1.2 tan sols ha suposat el 3% dels casos de juliol. Mentrestant, la vacunació avança, i això fa augmentar l’esperança al país austral.