Situat a València en el palau de Malferit, al Carrer Cavallers, ens trobem L´Iber, el museu dels soldadets de plom.

Aquest museu va ser inaugurat en 2007 i deu la seua creació a la fundació privada del grup que pertany a la família Noguera.

Va obrir les seues portes en un primer moment amb set sales i una xicoteta part del total dels fons de la col·lecció, estimada en més d’un milió de peces de soldats de plom.

El museu exposa en les seues diferents sales d’exposició dividides per temàtiques: Prehistòria, Antiguitat, Almansa, Segles XX i XXI, Abraçada de Vergara, Victoria Eugenia, Col·leccions valencianes, Sala Napoleónica, Sala de l’Edat mitjana, Tirant, Sala de Conferències i Vida Quotidiana, una gran col·lecció de més de 95.000 peces de miniatura.

Guàrdies Espanyoles. Al llarg de tres sales, “Tirant”, “Victoria Eugenia” i “Almansa”, s’inicia un recorregut per la història d’Espanya a través de les guàrdies personals dels caps d’Estat espanyols, des de Felip III fins a Juan Carles I, representades en més de 25.000 figures.

– La sala Tirant, on el museu reprodueix, a manera d’homenatge, un passatge de la primera novel·la de cavalleria coneguda d’Espanya, Tirant lo Blanch, escrita en valencià per Joanot Martorell.

-La sala Almansa, amb gran nombre de guàrdies i el diorama de la Batalla d’Almansa.

– La sala Victoria Eugenia, amb diferents diorames d’esdeveniments esdevinguts en aquesta època històrica.

– La sala de Prehistòria, que comprèn des del Juràsic fins al Paleolític. Entre les escenes representades destaquen una caça d’un mamut i una altra de cavalls, inspirada aquesta en l’art rupestre llevantí.

– La sala d’Antiguitat, la qual inclou sèries de sumeris, egipcis, assiris, babilonis, cartaginesos, grecs, romans i ibers.

La sala Napoleònica conté peces de nombrosos fabricadors però en ella predominen marques com Alymer (sèrie Miniplom), King andCountry, Almirall i Tommy Atkins.

-La sala de la vida quotidiana mostra miniatures  dels mites i els simples fets de cada dia.  Tintín,Lucky Luke,  personatges de Disney, els clàssics com Charlot, Drácula i Lawrence d’Aràbia, els moderns superherois de Marvel amb els 4 Fantàstics al capdavant, o el cinema més actual amb Neo de Matrix, Predator, Terminator.

-La sala anomenada Abraçada de Vergara pel diorama central que rememora l’esdeveniment protagonitzat pels generals Maroto i Espartero.

-La sala de l’Edat mitjana mostra una xicoteta part de les joies de la col·lecció de miniatures històriques. S’inicia amb Jaume I, rei d’Aragó, de Mallorca i de València i comte de Barcelona en la seua entrada a València segons els frescos del Castell d’Alcanyís.

El museu s’ha convertit, a més, en un referent cultural a la ciutat de València on es realitzen conferències, presentacions de llibres, tallers infantils i viatges culturals.

L’Horari del museu és Dissabtes d’11 a 14 h. i de 16 a 19 h. i Diumenges d’11 a 14 h. De Dilluns a divendres el museu roman tancat, excepte reserva de grups.