L’Ajuntament de València ha llançat una campanya promocional per a animar als veïns a disfrutar d’un bany accessible en les seues huit platges de la ciutat. Es poden disfrutar de 25 quilòmetres de litoral costaner accessible, amb condicions immillorables, i en en alguns casos, completament naturals, com la de la Devesa.

Les platges de València han incorporat diverses novetats enguany com és el canal de natació a la Malva-rosa, una demanda ciutadana que s’havia fet des de feia temps a l’Ajuntament. També s’ha reparat recentment la font de la barca del passeig marítim. A més, continuen iniciatives com les activitats esportives i classes dirigides, el cinema a la fresca en la platja o el bany accessible.

A més, les platges de la ciutat de València tenen este estiu nou material per al servici d’ajuda al bany, amb l’objectiu és garantir l’accés a la mar a totes les persones independentment de les seues capacitats.

Així, s’ha adquirit nova maquinària i s’han millorat les instal·lacions del servici d’ajuda al bany. Concretament, s’han adquirit tres cadires i crosses amfíbies, una grua i cinturons de flotació, i també s’han adaptat els lavabos. D’esta manera, s’ha incrementat el servici de bany adaptat que es presta a la platja de la Malva-rosa, del Cabanyal i de Pinedo, així com en els punts d’ajuda habilitats al Saler i el Perellonet.

Platja La Malva-rosa

Àmplia i oberta, d’arena fina, presenta un aspecte molt animat tant en la pròpia platja, per la qualitat i quantitat de serveis que ofereix, amb restaurants de franquícia i altres d’aspecte més tradicional, així com en el passeig que la delimita i que alberga restaurants i cafeteries. Amb una longitud de 1,8 quilòmetres, i amb trams d’amplada de platja de 60 metres, està sempre saturada. En un lateral la vigila el xalet de Vicente Blasco Ibáñez, convertit ara en museu. Compta amb bandera blava des de fa tres anys.

Platja del Cabanyal-Arenes

D’arena fina i daurada, ha recuperat la bandera blava des de fa tres anys. A l’inici de la mateixa es troben els tradicionals restaurants de la platja. Té 1,2 quilòmetres i una amplària de de 60 metres.

Platja de Pinedo

És la platja can de la ciutat. És una platja oberta i d’arena fina i en el seu entorn es conserva una zona de dunes i vegetació. Té una longitud de 2,7 quilòmetres i una amplada mitjana de 35 metres. A la nit ofereix una singular panoràmica del port de València. Les condicions de l’aigua i de l’arena compleixen els paràmetres d’excel·lència que exigeix la bandera blava.

Platja de l’Arbre del Gos

Situada entre Pinedo i el Saler, està situada en la proximitat a les primeres dunes del Parc Natural de l’Albufera, està dotada de tots els servicis, inclòs un carril bici. Té una longitud de 2,6 quilòmetres i una amplada mitjana de 40 metres.

Platja del Saler

Quasi cinc quilòmetres de sorra fina, tot un luxe que la converteixen en una de les més concorregudes. Tot un cordó de dunes de gran valor ecològic i una enorme extensió de pinedes la protegeixen. L’amplada mitjana de la platja és 35 metres.

Platja Garrofera

La més xicoteta de les platges de la zona sud de la ciutat es troba dins del Parc Natural de l’Albufera. Té una extensió de 1,5 quilòmetres. El primer tram de 800 metres que s’inicia a la platja del Saler és naturista. L’amplada mitjana de la platja és de 37 metres. Amb els seus 5.400 metres quadrats de dunes, és un paratge idíl·lic que posseeix tot tipus de comoditats, com dos torres de vigilància, lavabo, cinc dutxes dobles, 1 rentapeus, bancs per seure, punt de primers auxilis i, fins i tot, un quiosc on comprar begudes o llogar hamaques.

Platja Devesa

Platja La Devesa

La platja salvatge de la ciutat, de quasi cinc quilòmetres de longitud, destaca pel seu extraordinari entorn natural, com és lògic. Està just al límit del Parc Natural de l’Albufera i disfruta d’un ric ecosistema en el qual es barreja tot tipus de vegetació com pins, margallons, coscolls, llentiscle i mare-selva i que dóna recer a nombroses aus.

Platja Recatí-Perellonet

La seua amplada mitjana és de 45 metres. Molt agradable i molt familiar. Esta platja també compta amb recursos per al bany accessible.