Compromís

La temuda i anunciada vaga pel personal de seguretat en els aeroports de Manises i Alacant s’ha paralitzat, després que que el Govern haja anunciat una taula de negociació sorgida del Consell de Ministres, tal com es va demandar des dels sindicats.

De moment, han volgut donar un vot de confiança i posar un parèntesi a la polèmica que ha generat gran incertesa i preocupació entre els passatgers.

El conflicte es va iniciar després de diversos dies de tensions entre l’Executiu i sindicats, que van amenaçar amb convocar una vaga de serveis en els aeroports si no s’aprovava nomenar un mediador per al conflicte sorgit en l’aeroport del Prat.

Així, el responsable de Seguretat i Neteja d’UGT-PV, Saturnino Martínez, ha reconegut la “bona disposició” del Ministeri de Foment per a arribar a un acord i establir unes condicions laborals mínimes en el sector.

Ara, UGT-PV confia en la possibilitat d’aconseguir una solució per als treballadors de seguretat privada després del primer pas donat pel ministre de Foment,

No obstant açò, Martínez ha assenyalat que si es trenca el diàleg, el sindicat continuarà amb el calendari previst després de l’aprovació del ‘laudo’ per a l’aeroport del Prat. En este cas, els treballadors de València decidirien si secunden les protestes -amb possibilitat de vaga indefinida- i els de l’Altet se sumarien a les mobilitzacions la setmana vinent.