La hostelería valenciana sale a la calle:
Decenas de hosteleros en la Plaza de la Virgen durante la concentración. / FEHV

Els hostalers valencians han presentat aquest matí un pla de rescat al sector de caràcter “urgent”. En ell es demana a la Generalitat Valenciana ajudes directes per valor de 80 milions d’euros. Asseguren que això serviria per a esmorteir la situació que porta arrossegant l’hostaleria a conseqüència de la pandèmia i les restriccions.

El president de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (Hostaleria València) i CONHOSTUR, Manuel Espinar, ha sigut el responsable de comunicar aquest pla. Segons ha explicat, l’hostaleria podria perdre més del 30% del teixit empresarial. Aquest fet suposaria la desaparició de 10.000 empreses de tota la Comunitat Valenciana.

En finalitzar la roda de premsa, els representants de la Federació d’Hostaleria de València han convocat una concentració en la plaça de la Verge en suport del sector. Aquesta ha reunit a centenars d’empresaris, professionals del sector i proveïdors. Sota el lema “Sense ajudes, ens arruïnen”, l’objectiu ha sigut donar visibilitat del descontentament generalitzat d’un sector que es troba en aquests moments asfixiat.

Aquest acte s’ha repetit en multitud de ciutats espanyoles en una jornada marcada per la convocatòria a nivell nacional d’Hostaleria Espanya. En totes elles s’ha fet lliurament d’un manifest en les delegacions i subdelegacions de Govern. En ell es demana un Pla de Rescat a l’Hostaleria al qual es destinen 8.500 milions d’euros en ajudes directes i que permeta protegir un milió d’ocupacions, igual que han fet altres països europeus com França o Alemanya.

10 MESURES SOL·LICITADES PER L’HOSTALERIA

  1. Ajudes directes a fons perdut de 80 milions d’euros per a la supervivència de les empreses i els autònoms.
  2. Modificació del règim dels lloguers de locals de negoci. Eliminar o reduir el seu pagament durant els períodes de tancament o limitació per les restriccions.
  3. Reducció de l’IVA al 4%.
  4. Supressió de pagament de taxes (terrasses, fems i clavegueram).
  5. Promoció de bons de consum en establiments amb avantatges fiscals.
  6. Exoneració de les cotitzacions a la seguretat social dels empleats.
  7. Extensió dels ERTEs durant 2021 per a les empreses del sector.
  8. Pla estratègic del sector (Gastronomia i Oci). Reobertura de les activitats d’oci nocturn.
  9. Campanyes de reactivació del consum, promoció turística i publicitàries per a incentivar el consum.
  10. Mantenir la mesura de flexibilitat de baixada de potència i reduccions de costos en els subministraments d’energia (electricitat, aigua, gas, etc…)