Justicia rechaza el recurso de los hosteleros e impide su reapertura antes del 1 de marzo
Las terrazas de la Plaza de la Reina de Valencia antes de la pandemia. / William Carletti (Unsplash)

La Generalitat Valenciana permetrà l’obertura de les terrasses en horari reduït a partir de la setmana vinent. L’1 de març els bars i cafeteries reobriran les seues portes encara que només els espais a l’aire lliure.

Segons ha publicat À Punt, el Consell té previst donar llum verda a l’obertura parcial de l’hostaleria. Aquesta reprendrà la seua activitat dilluns que ve encara que de manera limitada ja que els locals interiors continuaran tancats. A més, l’horari d’obertura serà menor a l’habitual. A pesar que es desconeix l’hora de tancament, s’espera que siga fins a les 17 o 18 hores.

Una altra qüestió és el nombre de comensals que es permetrà per taula. Abans de declarar-se el tancament total, el màxim d’ocupants estava en quatre persones. No obstant això, ara els hostalers han proposat que siga de fins a sis persones a pesar que serà el Consell qui tinga l’última paraula sobre aquest tema.

MESA DE NEGOCIACIÓ

La Generalitat Valenciana negociarà aquesta proposta presentada pel mateix sector hostaler el passat 16 de febrer. Demà dimarts, l’Executiu valencià i representants de l’oci i l’hostaleria mantindran la segona taula de negociació.

Com ja s’ha avançat, en ella es prepararà la desescalada i es fixarà el full de ruta a seguir a partir de l’1 de març. A més, s’espera que les mesures s’apliquen als salons de noces i pubs. També advoquen per no tenir una limitació de l’aforament sempre que es mantinguen les mesures de seguretat.

No obstant això, fins al dijous no es prendrà la decisió definitiva per part del Consell. Serà llavors quan se celebre la Mesa Interdepartamental per a pactar el pla final de desescalada.

QUÈ CANVIARÀ I QUÈ ES MANTINDRÀ EN LA DESESCALADA

Aquesta setmana conclouran les restriccions imposades per la Generalitat Valenciana per a frenar la tercera ona del coronavirus. No obstant això, no totes les mesures diran adéu. Tal com ha avançat À Punt, la Generalitat espera mantenir el tancament dels comerços no essencials a les 18 hores.

També es mantindrà el tancament perimetral autonòmic i el toc de queda seguiria de 22 a 6 hores. Per contra, els municipis de més de 50.000 habitants ja no estarien confinats durant els caps de setmana.