hospitales

Els tres hospitals públics gestionats pel grup Ribera Salud a la Comunitat Valenciana han tornat a situar-se en la prestigiosa llista TOP 20, un rànquing que mesura cada any la qualitat dels centres hospitalaris públics i privats en tota Espanya.

Concretament, els hospitals de Torrevieja, La Ribera i Denia han obtingut un total de set premis, en diferents categories. Juntament amb l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, l’Hospital Arnau de Vilanova, l’Hospital General Universitari de Castelló i l’Hospital Universitari d’Elda han sigut els únics centres públics de la Comunitat Valenciana que han sigut reconeguts en este programa de benchmarking hospitalari nacional.

D’aquests set, tres hospitals són de gestió privada. L’Hospital Universitari de Torrevieja ha obtingut el premi en la categoria especial de Millor Trajectòria 2010- 2015, per haver-se mantingut en posicions TOP durant els cinc últims anys. Un guardó que ha sigut atorgat únicament a quatre hospitals de tota Espanya i que posa de manifest l’excel·lent treball realitzat pel centre.

En este sentit, el centre de Torrevieja ha sigut distingit pel seu equilibri de resultats en totes les àrees i processos clínics, després del mesurament d’indicadors d’eficiència, qualitat i adequació. L’Hospital Universitari de La Ribera ha sigut distingit per la seua bona labor en la implantació de la CIE-10-ÉS. Es tracta d’una classificació de referència per a la codificació clínica i registre de morbiditat a Espanya.

Aquesta codificació integra dos sistemes de classificació, un de malalties per a la codificació de diagnòstics i un altre de procediments. Per la seua banda, l’Hospital de Denia, on el grup té una participació del 35% de l’accionariat, ha sigut guardonat amb el premi TOP 20 en la categoria de Millor Trajectòria 2010-2015 i en Gestió Hospitalària Global. Amb aquests nous guardons, els centres hospitalaris del grup Ribera Salut acumulen 48 premis Top 20 que distingeixen la bona labor realitzada.

L’equip directiu dels centres ha manifestat la seua satisfacció per la inclusió dels hospitals que dirigeixen en la prestigiosa llista TOP 20 i han valorat els premis com un reconeixement a la sanitat pública valenciana, al model de col·laboració públic privada, i sobretot al treball i compromís dels seus professionals per oferir una atenció de la màxima qualitat.

En esta edició han participat de forma voluntària 146 hospitals, procedents de 15 Comunitats Autònomes. Es tracta d’una recerca realitzada anualment per la consultora Iasist i avaluat per una Comissió Científica formada per diverses autoritats acadèmiques, clíniques, etc. i una Comissió Assessora formada per representants dels diferents serveis de salut.

La Comissió Científica actua com a ens consultiu dels aspectes tècnics, metodològics i científics del projecte per a introduir gradualment millores en aquest àmbit. L’objectiu del Programa TOP 20 és identificar els patrons de bona pràctica i reconèixer la labor d’aquells centres que han obtingut millors resultats en el procés d’avaluació.