El Gobierno anuncia cuándo podrás reencontrarte con familiares y amigos

És qüestió d’hores que la totalitat de la Comunitat Valenciana estiga ja en la Fase 1. En aquest punt de la desescalada sorgeixen moltes els dubtes dels horaris per a fer totes les activitats permeses.

El primer que cal aclarir és que, de moment, els horaris de passeig i exercici a l’aire lliure es mantindran durant les quatre etapes del desconfinamiento. Això únicament seguirà en aquells municipis de més de 5.000 habitants.

És a dir, els adults tindran permès eixir de 6 a 10 hores del matí i de 20 a 23 hores de la nit. En el cas de majors de 70 anys i persones dependents seguiran de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores. Finalment, els menors de 14 anys poden gaudir de l’aire lliure de 12 a 19 hores.

No obstant això, en el cas d’anar a un comerç o a la terrassa d’un bar o restaurant l’assumpte canvia. Segons la guia del Govern sobre la Fase 1, els ciutadans podran anar a qualsevol hora del diaNo existeix límit horari més enllà del que marca el propi establiment. De la mateixa manera, tampoc hi ha un temps establit per a estar a les terrasses podent romandre allí el que es considere.

ELS HORARIS PER A LES REUNIONS SOCIALS

Amb la Fase 1 arriba una de les activitats més esperades: les trobades amb amics o familiars d’altres domicilis. Aquests hauran de ser en la mateixa província ja que no existeix opció d’eixir d’elles. A més, hi ha un límit de persones: no més de 10.

Aquestes trobades podran produir-se tant en terrasses, espais a l’aire lliure, domicilis habituals o segones residències de la mateixa província. Igual que amb els establiments, no hi haurà un horari per a això. El Govern recorda que els horaris només seran per a la pràctica d’esport i passejos.