Horario en el que podrán pasear los niños y cuántos podrán ir juntos
Un niño asomado en la ventana de una vivienda en Madrid durante la cuarentena. / FOTO: Óscar J.Barroso - Europa Press

Una hora de passeig amb un màxim de tres xiquets que convisquen junts a no més d’un quilòmetre de la llar. Així seran les eixides dels menors d’edat en la primera fase del desconfinament a Espanya. Aquesta arrancarà diumenge que ve 26 d’abril, dia que ja es permetran els passejos dels xicotets.

Pablo Iglesias, vicepresident de Drets Socials, ha sigut el responsable de traslladar hui aquesta informació en una roda de premsa realitzada al costat del ministre de SanitatSalvador Illa. “A partir del diumenge els xiquets de fins a 14 anys podran eixir una vegada, una hora, en un quilòmetre com a màxim“, ha avançat Iglesias.

El horari serà de 9.00 i 21.00 hores i hauran d’anar acompanyats per un adult que convisca amb ells. Segons Iglesias, aqueix adult “també pot ser el germà major” i podrà eixir-se “amb fins a tres xiquets”.

QUÈ ES PODRÀ FER Al CARRER?

Durant aqueixes eixides, els menors tindran dret a “córrer, saltar i fer exercici“. A més, podran portar amb ells joguets com “una pilota o un patinet”. No obstant això, no tindran permès accedir a espais comuns com a parcs o jardins. A més, hauran de mantenir el distanciament social de dos metres.

També s’ha demanat als pares que no traguen a aquells xiquets amb febre o altres símptomes compatibles amb el coronavirus. Tampoc hauran de fer-ho aquells que estiguen en quarentena per haver estat en contacte amb algun positiu o possible positiu.

Abans de finalitzar, Pablo Iglesias s’ha dirigit als menors d’Espanya per a demanar-los perdó. “Vull donar-vos gràcies i que entengueu que quan les decisions són molt difícils a vegades podem fer malament les coses. Per això us estic demanant perdó”, ha declarat.