La Junta Central de Germandats de la Setmana Santa de Torrent per a celebrar el seu 75 aniversari, va retre homenatge a la seua figura més emblemàtica i representativa amb un acte en el qual van participar més de 30 dones que han tingut l’honor de ser Regines de l´Encontre.

L’acte que va comptar a més amb la presència de representants de les 18 germandats i d’expresidents de la Junta Central de Germanors de Setmana Santa, així com amb la Reina de l´Encontre 2019, María Silla Mora, va servir a més per a presentar el llibre “Reinas del Encuentro y Ángel de la Resurrección de Torrent”, coordinat pel cronista local, José Royo, llibre que realitza un repàs a la història de la figura més emblemàtica i representativa de la Setmana Santa local i que a més és única a Espanya.

L’alcalde de la localitat Jesús Ros, qui també va estar present al costat d’altres representants de la corporació municipal, va felicitar els representants de la Setmana Santa per la celebració del 75 aniversari, qualificant-ho com a “fruit del treball i l’esforç de moltes persones perquè la Setmana Santa de Torrent siga el que és en l’actualitat”.

El president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago, va agrair el treball dels qui han fet possible el llibre, i va convidar a tots a gaudir de les seues pàgines, “un reflex de l’alegria que viu Torrent cada Diumenge de Resurrecció en la seua única Trobada Gloriosa”.

Regina de l´Encontre any 1951

En nom de les Regines de l´Encontre , Cristina Peris, Regina de l´Encontre de 2018, va relatar com es viu en primera persona l’exercici del càrrec més representatiu de la Setmana Santa de Torrent: “No imagine Torrent sense la seua Setmana Santa, igual que no imagine la Semana Santa de Torrent sense la nostra Regina de l´Encontre”.

Per part seua, l’escriptor, José Royo, va explicar l’intens procés de recopilació de fotografies per a l’elaboració del llibre, les primeres imatges del qual es remunten a principis del segle XX, i que arreplega també “al·leluies” de mitjan segle.

Ara ja la Setmana Santa es prepara per viure els seus dies grans, on la reina del Encontre tornarà a ser protagonista en una festa declarada d´ Interés Turístic Autonómic.

La Semana Santa Marinera de Valencia celebra este viernes su pregón