La Setmana Santa Marinera de València es prepara ja per a viure els seus dies grans, actes que s’iniciaran aquest divendres amb el pregó.

Després de la presentació de les publicacions i del cartell anunciador «Ancla” de l’artista Paco Eivissa Sanchis d’Oliva, els actes oficials de la Setmana Santa s’iniciaran aquest divendres amb el pregó que serà declamat pel periodista Baltasar Bueno.

Baltasar Bueno nascut a Foyos en 1949 és periodista, Doctor en Teologia, Llicenciat en Teologia Bíblica, Diplomat Universitari en Relacions Laborals, Jutge de Paz i Encarregat del Registre Civil d’Almàssera, és Caballer de l’Orde Eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem, Canonge honorari de la Real Basílica del Sant Sepulcre de Jerusalem, de Calataiud i Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana.

Entre altres llibres ha escrit i publicat: Història de la Verge dels Desemparats de València, La Mare de Déu dels Desamparats, Breu Història de la Llengua Valenciana, Sant Vicent Màrtir i la Roqueta, passió, devoció i oblit, Restauració del Sacre Convent i Església de l’Ordre Militar de La nostra Senyora de Montesa, La festa del Corpus, La Roca de la Mare de Déu dels Desamparats, El Pare Sant Vicent Ferrer, Almàssera i la seua festa del Corpus, Breu Història de la Mare de Déu del Patrocini de Foyos, La processó de Corpus Christi de València, Breu Història de la Mare de Déu dels Desamparats, i 75 Aniversari de la coronació de la Mare de Déu dels Desamparats.

Recentment ha publicat el seu últim llibre, “Fra Vicente Ferrer, home d’Estat i d’Església”.
Baltasar, que ja va exercir de pregoner en 1987, està molt vinculat a la Setmana Santa Marinera, va ser nomenat primer Petror d’Honor de la Corporació de Petrorians i Penitents, Germà Major Honorari de la Germanor del Santíssim Crist del Salvador i és Germà Honorari de la Germanor de Jesús de Medinacelli.

El Pregó, com és tradicional, el pronunciarà a l’Església Parroquial de la nostra Senyora dels Àngels del Cabanyal, el 29 de març a les 20h.

Enguany la setmana santa marinera, ha augmentat la seua difusió, tal com va anunciar el regidor de Cultura Festiva Pere Fuset, fa uns dies, amb un augment de les publicacions oficials de la Setmana Santa Marinera amb 3.600 llibres, 16.000 guies professionals i 48.000 quadríptics desplegables (16.000 en valencià, 16.000 en castellà i 16.000 en anglès). A més, també s’han introduït 3.000 cartells per a fer promoció interna, en concret en els opis, ja que l’any passat va tenir uns resultats molt positius per a la promoció de la festa, perquè la ciutadania conega la gran varietat d’activitats que s’ofereixen a la ciutat.

La Setmana Santa Marinera celebrarà el Sopar de la Creu Marinera