Una fiesta ilegal en una peluquería deja una veintena de sanciones y tres detenidos
Dos agentes de la Guardia Civil en una imagen de archivo. / Europa Press

Un home es lleva la vida en tirar-se per un pont, després de degollar a la seua dona. La violència masclista va segar ahir una altra vida i deixa a tres xiquets orfes. Aquest individu de 51 anys va assassinar presumptament a la seua esposa, de 38, en la localitat alacantina de La Vila Joiosa. Es tracta d’un cas de violència de gènere que ja està investigant la Guardia Civil.

Segons van confirmar al diari de les Províncies, els fets es van produir a primera hora del matí. Quan es va localitzar el cadàver d’un home. Segons tots els indicis, s’havia suïcidat llançant-se des d’un pont al llit del riu Amadorio, al seu pas per la localitat. Fins al lloc va acudir una unitat del SAMU que només va poder confirmar la defunció de l’home, segons van afirmar fonts del CICU. També es va comprovar que estava casat i tenia tres fills.

Després de produir-se aquesta troballa, la Guàrdia Civil es va desplaçar fins al domicili d’aquesta persona. Allí, lamentablement, es van confirmar els pitjors presagis. En l’habitatge, els agents van trobar el cadàver de la dona, de 38 anys d’edat. Segons fonts de la investigació, la víctima hauria mort degollada a les mans del seu marit. Est, posteriorment, va decidir llevar-se la vida. Aquest cas de violència masclista se salda amb una nova víctima i amb tres xiquets orfes. 

34 DONES HAN SIGUT ASSESSINADES PER VIOLÈNCIA DE GÈNERE EN 2021

Un total de 34 dones han sigut assassinades per violència de gènere en el que va de 2021. Després de confirmar-se el cas de la dona alacantina.

Amb la confirmació d’aquesta víctima, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 34 en 2021. I a 1.112 des de 2003, quan es van començar a recopilar aquestes dades. A més, el nombre de menors orfes i òrfenes per violència de gènere ascendeix a 19 en 2021 i a 323 des de 2013.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero i la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat la seua més absoluta condemna i rebuig a aquest assassinat masclista. Per això, traslladen tot el seu suport a familiars i amistats de la víctima. A més, demanen tots els esforços per a arribar a temps i evitar més morts.

016

El Ministeri d’Igualtat ha recordat que el telèfon 016, es consultes online a través de l’email 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp en el número 600 000 016, continuen funcionant amb normalitat les 24 hores, tots els dies de la setmana.

En el 016 es pot demanar assessorament sobre els recursos disponibles i els drets de les víctimes de violència de gènere. Així com assessorament jurídic de 8.00 a 22.00 hores tots els dies de la setmana. També compta amb atenció en 52 idiomes i un servei adaptat a possibles situacions de discapacitat.

Així mateix, en una situació d’emergència es pot telefonar al 112 o als telèfons d’emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). En cas que no siga possible realitzar una trucada, es pot utilitzar l’aplicació ALERTCOPS. Des de la qual s’enviarà un senyal d’alerta a la policia amb geolocalització. Aquests mitjans d’assistència poden ser activats per la víctima. També pot ser utilitzat per qualsevol persona que conega o sospite d’un cas de violència de gènere.