crimen
Oriola registra un inici de setmana escabrós degut a que l’home de 57 anys acusat d’escanyar dilluns passat a la seua parella sentimental, de 60, en un habitatge d’una partida rural dOriola (Alacant), ha arribat als jutjats d’aquesta ciutat per a prestar declaració davant el jutge.
Poc abans de les nou del matí, l’arrestat, de nacionalitat búlgara, ha arribat als jutjats en un cotxe de la Policia Nacional i acatxat per a evitar ser gravat pels mitjans de comunicació que li esperaven.

Aquest home serà interrogat pel Jutjat d’Instrucció número 2, que probablement decidirà el seu ingrés a la presó provisional, en un cas que portarà posteriorment la instància judicial especialitzada en violència domèstica d’Oriola.

Orihuela
Minut de silenci en València aquest matí pel últim assesinat de Oriola.

Segons declaracions de la subdelegada del Govern en la provincial, Araceli Poblador, la principal hipòtesi que es barreja com a mòbil del crim són la gelosia. A més, segons la regidora, la víctima tenia intenció de deixar-li però que no ho havia fet perquè l’home no tenia treball i patia una malaltia.

Es tracta del primer crim de violència masclista de l’any a la Comunitat Valenciana i del 28 d’Espanya des de l’1 de gener, i nombroses institucions han secundat des d’ahir concentracions silencioses en repulsa contra aquesta xacra.