El grup de joves Melomans
Fuente: Youtube

Edu Escartí, Gonzalo Manglano, Javi Reig i Pau Ferrer són un grup de joves músics de València. Els cuatre van decidir crear la seua pròpia versió del tradicional pasdoble “El Faller”.

Va ser tot ‘pensat i fet´”, asseguraven els joves. “A mitjan vesprada decidim gravar la cançó cadascun des de les seues cases, ho pugem a la nit a xarxes i ens vam anar a dormir sense imaginar el que ens esperava l’endemà”. Cap s’imaginava la gran repercussió que tindria aquesta cançó feta amb tant afecte. Així ho comentava Pau: “S’ajunta que la cançó és molt emotiva, ens apel·la a tots els valencians i la cantem amb sentiment i amb la nostra veu, que és el que ens identifica”.

Aquesta versió de “El Faller” va arribar en el moment oportú. Un 19 de març de 2020, amb unes falles cancel·lades i, com a conseqüència, amb aqueixa morriña de tots els fallers. El que va provocar que emocionara a tot aquell que l’escoltara.

Avui, quasi un any després, l’himne d’aquests joves valencians torna a ser protagonista. Un cant a l’esperança que demostra que “Tornarem!” I ho farem més forts.

El que va unir el conservatori

Els quatre de Melomans es van conèixer en classe de cant en el Conservatori José Iturbi de València i va anar allí on va sorgir l’espurna: “Un dia ens vam posar a cantar una cançó d’un capítol dels Simpson i el que va començar sent un joc va acabar agafant forma. Més tard li afegim la variant còmica que utilitzem en els espectacles i això va ser fa deu anys, fins ara”.