Les germanes Muzychuk reivindiquen la seua decisió de no anar al mundial

Anna i Mariya van disputar el torneig Women Chess Star que es va celebrar en l'Ateneu Mercantil de València.

Les germanes ucraïneses Anna i Mariya Muzychuk, les juhadores d’escacs ucraïneses que van saltar a l’opinió pública, per negar-se a anar al mundial d’Aràbia Saudita com a protesta per la situació que travessen les dones allí, han passat per València per a fer el que millor saben: jugar al escacs. Anna va ser contundent i va afirmar que la seua decisió ha suposat la pèrdua dels seus títols però que els seus principis han de quedar per sobre de tot.

Les Muzychuk van reaparèixer a València en el torneig Women Chess Star, que es va celebrar en l’Ateneu i que ha suposat la seua primera parada a Espanya d’aquest circuit internacional d’escacs femení.

Anna Muzychuk va ser campiona mundial en 2017 tant en la modalitat d’escacs ràpids com en llampec, mentre que la seua germana Mariya va ser campiona del món en 2015 i 2016 en escacs clàssic. Els organitzadors del torneig han recalcat la importància de les ucraïneses dins d’aquest esport.

En aquest esdeveniment també va participar l’eslovena Laura Unuk, campiona mundial juvenil, Sabrina Vega, campiona d’Espanya que també es va negar a competir a Aràbia Saudita, i la valenciana Marta García, subcampiona d’Europa sub-16 en 2015 i sis vegades campiona d’Espanya en categories juvenils.