La nova guia ‘Ruta Jaume I’ inclou a 12 municipis valencians

La ciutat de Llíria va ser una de les primeres Viles Reals a les quals el monarca li va concedir aquest títol.

Llíria ofrece su solidaridad al pueblo mallorquín de Sant Llorenç

Llíria, junt amb altres municipis de la província com Ademuz, Alpuente, Requena, Sagunt, El Puig, València, Alzira, Xàtiva, Gandia, Ontinyent i Bocairent, és un dels destins que formen part de les Rutes de Jaume I. Turisme Comunitat Valenciana ha impulsat una nova guía, “Rutes Jaume I. Viatge a l’època medieval”, per a difondre la història i el patrimoni lligat al monarca més important de la història del poble valencià.

Segons l’edil de Turisme de Llíria, Paco García, esta publicació està emmarcada dins del programa #CreaTurisme, on es proposen itineraris, punts d’interés així com informació de servicis complementaris, que dinamitzen l’allotjament, el comerç, la restauració i els productes locals de 29 municipis de la Comunitat Valenciana, on el viatger trobarà l’empremta del monarca i el seu llegat.

Les ‘Rutes Jaume I’ és un producte de turisme cultural que combina la història, el patrimoni, les festes i les tradicions, amb una guia de servicis que posa en valor el comerç i els productes locals, així com els servicis d’allotjament i restauració, lligats a la recuperació de la gastronomia pròpia i els espais singulars.

La guia recorre i vertebra el territori valencià, de nord a sud, des d’una perspectiva única i homogènia. Busca una projecció de la identitat històrica i el seu valor educatiu, que integre el patrimoni i els paratges; la història i els relats de l’època; les arrels culturals i el seu llegat en la festa i la tradició, i l’oferta de servicis i productes lligada a la singularitat local.

Per a García, “esta guia ve a reforçar el treball que la ciutat de Llíria està realitzant per a millorar i posar en valor el seu patrimoni historicoartístic, així com en la generació de nous productes turístics”.

“La Ruta de Jaume I, junt amb la Ruta dels Íbers i La Ruta de la Seda, situen a Llíria com un node turístic de primer orde en les polítiques turístiques del Consell, on confluïxen tota una sèrie d’activitats i punts d’interés per al visitant”, apunta ha apuntat García.