Llíria ofrece su solidaridad al pueblo mallorquín de Sant Llorenç

Llíria, junt amb altres municipis de la província com Ademuz, Alpuente, Requena, Sagunt, El Puig, València, Alzira, Xàtiva, Gandia, Ontinyent i Bocairent, és un dels destins que formen part de les Rutes de Jaume I. Turisme Comunitat Valenciana ha impulsat una nova guía, “Rutes Jaume I. Viatge a l’època medieval”, per a difondre la història i el patrimoni lligat al monarca més important de la història del poble valencià.

Segons l’edil de Turisme de Llíria, Paco García, esta publicació està emmarcada dins del programa #CreaTurisme, on es proposen itineraris, punts d’interés així com informació de servicis complementaris, que dinamitzen l’allotjament, el comerç, la restauració i els productes locals de 29 municipis de la Comunitat Valenciana, on el viatger trobarà l’empremta del monarca i el seu llegat.

Les ‘Rutes Jaume I’ és un producte de turisme cultural que combina la història, el patrimoni, les festes i les tradicions, amb una guia de servicis que posa en valor el comerç i els productes locals, així com els servicis d’allotjament i restauració, lligats a la recuperació de la gastronomia pròpia i els espais singulars.

La guia recorre i vertebra el territori valencià, de nord a sud, des d’una perspectiva única i homogènia. Busca una projecció de la identitat històrica i el seu valor educatiu, que integre el patrimoni i els paratges; la història i els relats de l’època; les arrels culturals i el seu llegat en la festa i la tradició, i l’oferta de servicis i productes lligada a la singularitat local.

Per a García, “esta guia ve a reforçar el treball que la ciutat de Llíria està realitzant per a millorar i posar en valor el seu patrimoni historicoartístic, així com en la generació de nous productes turístics”.

“La Ruta de Jaume I, junt amb la Ruta dels Íbers i La Ruta de la Seda, situen a Llíria com un node turístic de primer orde en les polítiques turístiques del Consell, on confluïxen tota una sèrie d’activitats i punts d’interés per al visitant”, apunta ha apuntat García.